IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Подаръците, които винаги радват: Сара Фъргюсън с коргитата на кралицата

17 октомври 2022 14 40

Херцогинята на Йорк позира с домашните любимци по случай рождения си ден

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

През изминалия уикенд Сара Фъргюсън отбеляза 63-ия си рожден ден, публикувайки мила снимка с любимите коргита на покойната Елизабет II.

„Подаръците, които винаги радват“, написа херцогинята на Йорк под галерия от две снимки, на които е легнала на зелената морава заедно с Муик и Санди. Публикацията идва само месец, след като стана ясно, че домашните любимци ще останат притежание на Сара и бившия ѝ съпруг принц Андрю след смъртта на кралицата.

Фъргюсън каза пред вестник Telegraph, че за нея е огромна чест да се грижи за коргитата, които определи като „национално богатство“ и животни, които са доста добре възпитани.

Мюик и друго корги, наречено Фъргюс, бяха подарени на кралицата от принц Андрю по време на пандемията миналата година, след като принц Филип влезе в болница. Фъргюс обаче почина миналия май, след което Елизабет се сдоби със Санди. Сега кучетата се установяват в новия си дом в Уиндзор, като се приспособяват към компанията на норфолкския териер, който Сара има с принц Андрю. „Всички се разбират чудесно, движат се с мен постоянно, но аз съм свикнала“, разказва Фъргюсън.

Източник споделя, че Сара се е сближила много с кралицата именно по време на разходките с кучетата и ездата, като дори след развода си с принц Андрю тя е идвала в двореца, за да продължи традицията си със своята свекърва.

Муик и Санди бяха включени в погребалните събития за кралица Елизабет II, седейки пред портите на замъка Уиндзор и чакайки ковчега ѝ. По думите на херцогинята на Йорк, кучетата са носили постоянна радост на монарха в най-трудните ѝ времена. През живота си Елизабет притежава общо 30 коргита и доргита (смесица между дакел и корги).

Според източник от двореца, коргитата са били до кралицата в последните ѝ часове, като са стояли при нея в замъка Балморал, където тя почина.

По време на изненадваща среща пред замъка, принц Уилям успокои феновете на кучетата, казвайки им че те са добре и за тях се грижат правилно. Според него, сегашният им дом е много приветлив и любимците на Елизабет ще бъдат глезени както в двореца.

Макар Сара Фъргюсън и принц Андрю да са разведени от 1996 година, двамата продължават да живеят в общия си дом в Уиндзор, поддържайки приятелски отношения. Именно това е била и причината те да поемат грижите за коргитата, тъй като принц Уилям и Кейт Мидълтън отговарят за трите си деца и едно куче у дома.

Засега не е ясно дали в Бъкингамския дворец, където вече живеят крал Чарлз III и кралица Камила ще има нови домашни любимци. Двамата също са страстни почитатели на кучетата, но от породата Джак Ръсел. Блубел и Бет са осиновени от приюта Battersea Dogs and Cats, като често могат да бъдат видени в официалните снимки на Камила и Чарлз. Те дори застанаха на корицата на списание Country Life, носейки емблематичните за кралското семейство перлени колиета.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари