IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Остри като бръснач и с диаманти: Новата тенденция при звездите е... вампирски зъби!

25 октомври 2022 14 30

Кортни Кардашян и Post Malone ги покриват с диаманти

Снимка: iStock

Снимка: iStock

През юни 2021 година Кортни Кардашян затвърди позицията си на най-екстравагантната дама от клана Кардашян-Дженър, когато публикува серия от селфита, на които демонстрира искрящи, инкрустирани със скъпоценни камъни два зъба. В описанието тя добави само емотиконка на вампир, а публикацията ѝ събра впечатляващите 2,5 милиона харесвания. Това потвърди нещо, което бе очевидно от доста време – ако сте една от многото знаменитости, омагьосани от естетиката на готическата мода, тогава най-подходящият за вас аксесоар е чифт остри като бръснач кучешки зъби.

През последните няколко години знаменитостите настояваха да докажат по-тъмната си страна чрез чифт смъртоносни зъби. В музикалното си видео към песента Rodeo рапърът Lil Nax X се трансформира във вампир. Bebe Rexha прави снимки на кръв и проблясва със заострените си резци във видеото към Sacrifice. Дори един от най-популярните инфлуенсъри в TikTok Чейс Хъдсън се преобрази в Дракула за видеото към парчето си 21st Century Vampire.

Миналото лято Post Malone вдигна малко повече летвата и постави истински диаманти под формата на зъби в устата си с помощта на известния зъболекар Томас Конъли. Според него, заострените резци стават все по-желано търсене от неговите клиенти. „Те повдигат устните по малко по-различен начин в ъглите и цялостно променят усмивката“, казва той пред InStyle. Допълва, че в момента се обръща специално внимание на зъбите, като хората започват да осъзнават, че последната граница на лицето е устата.

Конъли споделя, че много хора искат да подчертаят тези зъби, като те се разделят на три категории. Ако имате остри кучешки зъби, това е символ на младостта; ако ги направите с около милиметър по-дълги, са секси; а ако ги удължите с два или три милиметра, започват да изглеждат готически и вампирски. Така че, независимо дали търсите леко подобрена захапка, или пълен фантастичен вид, трансформацията на кучешки зъби набира популярност.

Пандемията, несигурно и често плашещо време, предложи извинение за съпротива срещу реалността и изследване на алтернативни персони. В допълнение към това се наблюдава и продължаващото възраждане на модата от 2000-те години и нейния акцент върху емо естетиката. Така че не е изненадващо, че сегашната призрачна атмосфера е подновила интерес към вселената на „Здрач“ и „Дневниците на вампира“.

Разбира се, модификациите на зъбите не са нищо ново – златните зъби са били популярни сред етруските, докато маите са предпочитали нефритовите декорации. През втората половина на XX век, скъпоценните камъни и златото по зъбите се превърнали във важна форма на себеизразяване в чернокожите области.

Така че, ако си падате по вампирски визии, на правилното място сте. Но лесно ли е да покажете на преден план Дракула в себе си? Е, ако искате искрящите кучешки зъби на Post Malone, тогава ще ви трябват над 1,5 милиона долара. Д-р Конъли среща изпълнителя преди няколко години в Медисън скуеър гардън и двамата си говорят за поставяне на диаманти върху зъбите. „Казах му, че досега никога не е правено и вероятно ще струва доста скъпо, но той отговори, че не му пука“, споделя зъболекарят.

След като двамата се разбират за цената, д-р Конъли взима два много големи диаманта, които да изреже във формата на кучешки зъби, за да се поберат в устата на Malone. „Мисля, че всеки от тях в крайна сметка беше около шест карата, след като ги отрязахме. Това са много похабени диаманти! Но те са постоянни, не се махат и ще бъдат там толкова дълго, колкото той иска“, разкрива Конъли.

Чар или бедствие: Balenciaga представи чанти като опаковки от чипс

Чар или бедствие: Ръкавици, направени от презервативи

За тези, които не могат да си позволят усмивка за буквално милион долара, зъболекарят предлага и по-евтин вариант – замяна на скъпоценните камъни с порцелан. „Ние просто взимаме отпечатък, не пробиваме зъба, след което ръчно правим порцелан във формата на зъб на вампир и го залепваме на мястото“, обяснява той. Според него, този вид процедура струва значително по-малко и може да отстраните фалшивите зъби, без да разрушите истинските си.

Тези процедури може да са скъпи, но за богатите и известните те предлагат шанса да се превърнат в главния герой във вампирска история и едновременно с това да покажат емоционалните си качества. В края на краищата да си знаменитост е свързано с илюзия и мистерия – и какъв по-добър начин да участваш в собствен театър от това да се появиш пред приятелите ти с чифт вампирски зъби?

Заслужава ли си тази тенденция, или е поредната странна мода при звездите, които имат твърде много пари? Гласувайте по-долу!

За още новини от света на красотата последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари