IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Прическа тип медуза е странната мода за есента

6 октомври 2022 10 30

Или я харесвате, или я мразите

Снимка: Marcelo Chagas, Pexels

Снимка: Marcelo Chagas, Pexels

Много от най-новите модерни прически имат имена, вдъхновени от животни – вълк, пеперуда, октопод – и сега в този списък попадна още едно водно създание.

Видеоклипове с подстригване тип медуза имат над 1,7 милиарда гледания в TikTok и дори знаменитостите се включиха в тенденцията. Наскоро Никол Кидман беше забелязана да спортува с популярната визия. И така, какъв точно е стилът и как можете да разберете дали ще ви пасне? Тук стилистите обясняват всичко, което трябва да знаете за прическата тип медуза.

Какво е прическа тип медуза?

Според фризьора Адам Федерико, това е прическа, отличаваща се с къси слоеве по горната част на главата и дълги, несвързани дължини около врата. Формата трябва да прилича на медуза, като горната част на косата е тялото, а дългите кичури са пипалата.

Важно е да се отбележи, че има няколко различни вариации на прическата, от които може да избирате. Точно колко къси и колко дълги ще направите своите кичури зависи от вас, но за да бъде истинска форма на медуза, трябва да има драстична разлика в дължината между горния и долния слой. Хубавото е, че този стил е комбиниран, така че получавате предимствата както на късата, така и на дългата прическа.

За какви типове коса е подходяща?

Освен факта, че този външен вид определено се изкривява към по-смелата и по-дръзка модна страна, той също така не е универсално подходящ за всички текстури на косата. Вероятно например не е най-добрият вариант, ако имате изключително фина коса, тъй като може да я направите да изглежда още по-тънка и смачкана. Що се касае до къдрава или права коса, ефектът ще е съвсем различен.

Накратко, подстригването тип медуза е подходящо за средна до гъста коса, която е естествено права или има само леки къдрици.

Какво да поискате от фризьора?

Всички експерти потвърждават, че е особено важно да вземете снимка с вас при следващото си посещение в салона, ако искате да си направите прическа тип медуза. Това е застраховка, ако се окаже, че фризьорът ви не знае точно какво искате от него. Той също така ще ви помогне да решите как по-добре да подстрижете горната част, която трябва да е по-къса. Тя може да бъде по-скоро пикси или боб.

Имайте предвид, че прическата тип медуза променя модела на растеж на косата. Ако не харесвате крайния резултат, ще трябва да изчакате докато горната част израсне до желаната от вас дължина и след това да подрежете долната, за да може двете да съвпаднат. Преходът към по-дълъг боб би бил най-лесен.

Как да оформите прическата?

Тук всичко зависи от въображението ви. Можете да изправите горната част и след това да навиете или сплетете по-дългите слоеве за контраст в текстурите. Или може да оставите всичко да се изсуши на въздух и просто да подобрите естествената текстура със спрей. И наистина изборът на стил зависи изцяло от вас, като дори може да я оставите и без оформяне, тъй като прическата е достатъчно впечатляваща сама по себе си.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари