IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Прически за есента: Изпробвайте завъртени плитки

5 октомври 2022 10 30

Любимият нов стил на звездите

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Възходът на стилове като Cottagecore, Barbiecore и Princesscore превърна простия акт на обличане във философския въпрос „Кой съм аз?“. С привидно безкрайния набор от нишови тенденции, появяващи се в TikTok, придържането към един специфичен външен вид се оказва почти невъзможно. В края на краищата личният стил непрекъснато се променя и рядко се побира в една спретната рамка. Една сутрин може да ви се прииска да се облечете в бяла ленена рокля, за да се впуснете бързо в Cottagecore, а няколко часа по-късно да сте готови за парти със секси мрежест тоалет.

Един лесен начин да направите промяна във визията, без да харчите излишни пари или да стоите часове пред огледалото, е като се придържате към нови аксесоари или прическа. Най-новата мания е по завъртените плитки, които се съчетават с всяко облекло. Те са изненадващо гъвкави и са подходящи както за ежедневен стил – дънки и тениска, така и за по-официални събития, за които ще са ви необходими рокли или максипола с волани.

Какво са завъртени плитки?

Завъртените плитки или още казано плитки с примка са точно това, което си мислите – едната част от плитката, без значение край или среда, е закрепена обратно към корена, създавайки примка. В зависимост от начина, по който ги оформяте, те могат да бъдат елегантни и авангардни или класически.

За да се сдобиете с тази прическа, просто пригладете косата си назад, за да оформите две плитки и ги закрепете с фиби. След това сплетете кичурите във ваш любим стил, след което закрепете плитките с ластик. Накрая използвайте фиби или друг ластик, за да прикрепите краищата или средната част на плитката към основата ѝ, за да се образува примка.

Как да носите прическата?

Бела Хадид е последната знаменитост, която носи този стил. По време на парти на Burberry в Лондон, моделът избра гладка версия, в която всеки един кичур беше прилежно прибран в плитките. Прическата ѝ беше в стегната, кръгла форма и чудесно пасваше на кожения тренч, бялата риза и черната вратовръзка.

Някои модели на дефилето на Sandyl Liang показаха тоалети, съчетани със завъртени плитки, докато други бяха загладили предната част на косата си с блестящи фиби. Независимо от това, всички сплетени примки бяха завършени с едно от скрънчитата на Liang, създаващо още повече стил и елегантност.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sandy Liang (@sandyliang)

Барби Ферейра се потопи рязко в тенденцията, създавайки визия на истинска принцеса Лея, носейки две плитки, прикрепени с кремави панделки. Според потребителите в TikTok, тази прическа е идеална за модата cottagecore, демонстрирайки колко е лесно да връзваш плитки и да ги закрепваш за създаването на един красив ежедневен външен вид.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари

анонимен ( преди 1 година )
Дарено, Дарено, кой те нае на работа тук? Пише се по български завъртяни! Ясно ли е? Образовай се тогава публикувай, че ще се излагаш още.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар