IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Раздаването започна: Джеф Безос дари 123 милиона долара на бездомни

28 ноември 2022 11 00

Милиардерът обеща, че ще дари по-голямата част от богатството си

Снимка: БГНЕС

Снимка: БГНЕС

За пета поредна година Джеф Безос потърси и намери бездомни хора, на които да помогне преди началото на коледните и новогодишните празници.

58-годишният основател на Amazon обяви в профила си в Instagram, че фондът му Day 1 Families е осигурил средства на 40 „невероятни групи“, които в момента работят за премахването на бездомничеството в САЩ. Общо 123,45 милиона долара ще бъдат раздадени на групи в 26 щата и Пуерто Рико, според официалното съобщение от фонда. Средствата ще бъдат използвани за подпомагане на семействата да се преместят от незащитена бездомност и приюти към постоянно жилище с услугите, от които се нуждаят, за да постигнат стабилност.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jeff Bezos (@jeffbezos)

Тазгодишният кръг от безвъзмездни дарения отива за организации като подразделението на денвърската Армия на спасението, „Къщата на надеждата“ в Милуоки, Католически обществени услуги в Южна Аризона и „Семейни селища“ в Лос Анджелис. Фондът също така дари 600 000 долара на Mother Nation: Honoring the Beauty and Strength of Native Families, базирана в Сиатъл. Това е организация с нестопанска цел, която предлага културно информирани лечебни услуги, застъпничество, наставничество и превенция на бездомничеството.

Безос заяви, че за него е чест да подкрепя тези групи, които се грижат за благосъстоянието на хората в неравностойно положение. „За пет години дадохме повече от 500 милиона долара на 167 организации, с които те разшириха дейността си за подкрепата на семейства в нужда“, каза милиардерът в социалните мрежи.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jeff Bezos (@jeffbezos)

Даренията му идват седмица след като каза пред CNN, че планира да раздаде по-голямата част от сегашното си богатство, което се оценява на 124 милиарда долара. Обмисля да се съсредоточи върху борбата с изменението на климата и подкрепата на организации и личности, които могат да спомогнат за елиминирането на дълбокото разделение в политически и социален аспект.

След развода: Коя жена плени сърцето на Джеф Безос?

Джеф Безос и съпругата му се договориха за развода

След 25 години брак: Милиардерът Джеф Безос се развежда

По-рано този месец Безос дари 100 милиона долара на певицата Доли Партън за спечелването ѝ на тазгодишната награда на негово име в категория „Смелост и вежливост“. Във видео, споделено в социалните мрежи, той заяви, че честта се присъжда на Партън заради работата ѝ с деца и усилията ѝ за премахване на неграмотността сред подрастващите.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jeff Bezos (@jeffbezos)

Още през 2021 година Безос разкри, че открива фонда Bezos Earth с план да предостави 10 милиарда на учени и организации, които работят за спасяването на планетата и се борят с ефектите, причиняващи глобалното затопляне.

За още новини от света на звездите последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари