IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Коледно чудо: Джейн Фонда победи рака

16 декември 2022 17 40

Актрисата обаче сподели за хранително разстройство

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

По Коледа стават чудеса и Джейн Фонда е поредното доказателство!

84-годишната актриса, която преди няколко месеца сподели, че отново се бори с рака, сега може спокойно да се похвали пред феновете, че излиза като победител от тази битка. Щастливата новина беше разкрита в социалните мрежи от самата Фонда, която заяви, че миналата седмица е разбрала, че ракът вече е в ремисия и химиотерапиите могат да спрат.

„Чувствам се много благословена и щастлива. Благодаря на всички ви за молитвите и милите пожелания, които изпратихте към мен. Сигурна съм, че изиграха огромна роля в осигуряването на добрия резултат“, написа още звездата под снимка от поредния си протест срещу промените в климата.

Джейн Фонда разкри, че някои от леченията ѝ са били трудни, но е успяла да се възстанови навреме, за да замине за Вашингтон и да говори с Демократическия съюз относно климатичните промени. „Особено щастлива съм, защото първите четири химиотерапии бяха лесни, като само няколко дни изпитвах умора, но последните сесии бяха много тежки и умората траеше две седмици, което ме възпрепятстваше да завърша каквото и да е“, обяснява актрисата.

По думите ѝ, негативните ефекти са преминали, когато е пристигнала във Вашингтон за събитието Fire Drills. То се провежда всеки петък и цели да насочи вниманието на публиката към климатичните промени. Фонда често участва в подобни демонстрации, като в миналото дори е била задържана за нарушаване на обществения ред и създаване на безредици.

Носителката на „Оскар“ разкри през септември, че отново се бори с рака. Тогава тя написа в социалните мрежи, че лекарите ѝ открили неходжкинов лимфом и веднага са ѝ назначили химиотерапия. Фонда увери феновете, че болестта е много лечима, като 80% от пациентите се излекуват напълно. Определи се като късметлия, защото има огромен шанс да победи рака.

Фонда също така посочи, че се чувства „привилегирована“, защото може да си позволи адекватни здравни грижи, когато много други хора нямат същата възможност. Използва диагнозата си за насърчаване на действия в „едно от най-трудните времена в човешката история“.

„Няма да позволя на рака да ме възпрепятства да правя това, което мога. Ще използвам всеки инструмент около себе си, което включва и организирането на Fire Drills петъците и намирането на начини да използвам общата ни сила за промяна“, категорична бе актрисата. Тя благодари на всички за милите пожелания и молитвите, които бяха изпратени към нея след обявяването на болестта.

Възстановила се от хранително разстройство

Джейн Фонда реши да не спестява нищо на феновете си, що се отнася до здравето. След като разкри, че вече няма рак, тя сподели и за предишен проблем, създал се през тийнейджърските ѝ години.

По време на епизод от предаването „Прегледът с д-р Дейвид Агус“, което се излъчва по Paramount+, 84-годишната актриса говори открито за трудния момент, когато се е възстановявала от булимия и анорексия.

„Ако трябваше да премина през същото днес, най-вероятно щях да вляза в клиника, но тогава не знаех какво е 12-степенна програма. Не знаех, че има такова нещо и не знаех, че мога да отида някъде, където да получа помощ“, казва тя. Допълва, че случилото се развива през 50-те или 60-те години на миналия век. Актрисата каза, че е успяла да направи промяна в живота си, след като е видяла как хранителните разстройства се отразяват на ежедневието и кариерата ѝ.

Националната асоциация за хранителни разстройства заявява, че възстановяването от хранително разстройство може да отнеме месеци, дори години и изисква много подкрепа от професионалисти, приятели и семейство.

Джейн Фонда: Можеш да бъдеш млад и на 85 години

Джейн Фонда: Вече не се срамувам от сивите си коси

Неостаряващи звезди: Тайните на Джейн Фонда за безвременна красота

„Бях омъжена, имах деца, бях политически активна, събирах пари за благотворителност, бях актриса, правех филми. Не можех да правя всичко това, защото колкото по-възрастен ставаш, толкова повече щети ти нанася“, казва Фонда за болестта. По думите ѝ, са ѝ били необходими три или четири дни да се възстанови и не е могла да води начина на живот, който е искала.

„Казах си, че животът ми трябва да се подобри, така че просто реших да спра с преяждането и повръщането. И беше наистина, наистина, наистина, наистина много трудно. Добрата новина е, че можете да се възстановите на 100% след хранителни разстройства“, категорична е актрисата.

За още новини от света на звездите последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

КоментариКоментари