IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бъз Олдрин от „Аполо 11“ се ожени на 93 години

24 януари 2023 09 00

За любовта няма граници

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Бъз Олдрин и д-р Анка Фаур официално са семейство!

Астронавтът отпразнува 93-ия си рожден ден със сватба, казвайки „Да“ на любимата си в Лос Анджелис. Новината беше потвърдена от самия Олдрин, който написа щастливо съобщение в социалните мрежи, където публикува и снимки от сватбата.

„На 93-ия си рожден ден и деня, в който ще бъда почетен от Livin Legends of Aviation, съм горд да споделя, че с дългогодишната ми любов д-р Анка Фаур се оженихме. Врекохме се в свещен съюз на интимна церемония в Лос Анджелис и сме развълнувани като едни млади тийнейджъри“, написа Олдрин в социалните мрежи.

Снимките от сватбата показват двамата младоженци, които се снимат на селфи, а малко по-късно са хванати от фотографа в личен и задълбочен разговор. За специалния ден Фаур бе избрала прозрачна булчинска рокля, украсена със скъпоценни камъни, а Олдрин заложи на класическия черен смокинг, върху който бяха закачени няколко значки.

Това е четвърти брак за астронавта. Сегашната му съпруга изпълнява ролята на вицепрезидент на организацията Buzz Aldrin Ventures. Тя е с 29 години по-млада от съпруга си.

Първият път, в който Олдрин минава под венчилото, е през 1954 година с Джоан Арчър. Двамата имат три деца – синовете Джеймс и Андрю и дъщеря Джанис. Разводът идва 20 години след сватбата. След това астронавтът се жени за Бевърли Ван Зил през 1975 година, но връзката им приключва три години по-късно. През 1985 година Олдрин намира отново любовта в лицето на третата си съпруга Луис Дриг Кенън, с която остава женен 24 години преди да се разведат през 2012 година.

Бъз Олдрин е вторият човек, стъпил на Луната след Нийл Армстронг по време на мисията на „Аполо 11“ през 1969 година. Той е единственият жив астронавт от тримата, които правят историческото пътуване.

Миналата година Олдрин реши да пусне част от вещите си на търг, с които е извършил легендарните мисии. Тогава феновете можеха да си купят якето, което Бъз носи по време на пътуването си до Луната, знаме, което взима със себе си на космическата разходка „Джемини 12“ и е било изложено на вакуума на космоса, както и страници с контролен списък на лунната повърхност и полетен план.

Заедно с някои от предметите, които Олдрин носи със себе си в космоса, на търга се предлагаха неща, спечелени на Земята, включително статуетка от наградите на MTV и президентският му медал на свободата.

Кание Уест се е оженил тайно за дизайнерката на Yeezy?

Дария Симеонова с първи снимки от сватбата

През юли 1969 година Олдрин, Майкъл Колинс и Нийл Армстронг се осмелиха да отидат на Луната като част от мисията „Аполо 11“ на НАСА. Колинс – пилотът на командния модул на мисията – остава на кораба, докато Армстронг и Олдрин станаха първите, които стъпиха на повърхността на Луната.

„Една истина, която открих тогава – когато вярваш, че всичко е възможно и си готов да работиш усилено, за да постигнеш целите си, можеш да постигнеш следващата „невъзможна“ мечта“, пише Олдрин в мемоарите си през 2016 година. Той е и последният жив член на „Аполо 11“. Армстронг умира през 2012 година, а Колинс през 2021 година.

За още новини от света на звездите последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари