IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кейт Мидълтън и принц Уилям станаха доброволци в хранителна банка

30 януари 2023 10 30

Двамата помогнаха за раздаването на храна в близост до дома им в Уиндзор

Снимка: БГНЕС

Снимка: БГНЕС

Принц Уилям и Кейт Мидълтън може да са следващите крал и кралица на Великобритания, но това не им пречи да запретнат ръкави и да помогнат на нуждаещите се.

40-годишният Уилям и 41-годишната Кейт бяха забелязани да доброволстват в хранителна банка, намираща се в близост до дома им в Уиндзор. Те станаха част от екипа на организацията Windsor Foodshare в четвъртък сутрин, където помогнаха на доброволците да сортират хранителните дарения и да подготвят пакетите, които по-късно през деня бяха раздадени на нуждаещите се. Организацията също така предлага услуги за доставка до дома за хора, които изпитват трудност при придвижването.

Windsor Foodshare, която тази година отбелязва своята 10-а годишнина, предоставя така необходимата помощ на семейства в затруднено положение и домакинства в града чрез седмични дарения на лесни за съхранение провизии, хляб, яйца, пресни плодове и зеленчуци. Също така се осигуряват тоалетни принадлежности и почистващи продукти всеки месец.

Кралската двойка се срещна с доброволците, за да разбере как основните принципи на благотворителната организация се въртят около третирането на всеки потенциален нуждаещ се като равен и без преценка на обстоятелствата. Семействата и хората в неравностойно положение се насочват към услугата от различни източници, като училища, лекари, социални служби, църкви и обществени надзиратели.

Градът Уиндзор може да се намира в сравнително заможен район, но на Кейт и Уилям беше разказано как нарастващите разходи за живот са довели до рязкото увеличение на услугите на хранителната банка. Миналата година организацията е помогнала за изхранването на повече от 7000 местни жители, което е увеличение с 18% спрямо предходната година. Това е около 150 души на седмица, които получават колет с храна.

Принц Уилям и Кейт се преместиха от двореца Кенсингтън в Лондон в Аделайн котидж в Уиндзор с трите си деца – Джордж, Шарлот и Луи – миналата година. „Харесва им това, че децата могат да излязат с велосипедите си и да обиколят имението, да се срещнат с други хора и да са в безопасност. Това е една малка общност тук“, казва източник пред списание People.

Принц Хари стигна още по-далеч: Бил роден да е донор на принц Уилям

Принц Хари: С Уилям молехме татко да не се жени за Камила

Реакцията на принц Уилям за филма на принц Хари и Меган Маркъл: „Жалък филм“

Въпреки че вътрешни хора казват, че Уилям и Кейт в крайна сметка ще се установят във вековния замък Уиндзор, където преди живееше кралица Елизабет II със съпруга си принц Филип, засега животът във вилата им напомня за провинциалното им убежище Амнър Хол в Норфолк. Според запознати, животът на кралското семейство е съвсем нормален и обикновен.

В сряда Кейт изпълни още няколко кралски задължения в Уиндзор. Тя беше домакин на среща с инициативата ѝ за ранното детско развитие. Принцесата събра група от осем професионалисти от академичните среди, науката и сектора за ранно детско развитие, които избра да добави към своята организация. Те ще предложат стратегически съвети и ще осигурят надзор върху работата на Кралската фондация за ранно детско развитие.

За още новини от света на кралското семейство последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари