IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Арми Хамър в първото си интервю след скандала: Бях изнасилен и опитах самоубийство

7 февруари 2023 12 30

Актьорът се превърна в нежелана личност през 2021 година

Снимка: БГНЕС

Снимка: БГНЕС

1 януари 2021 година. Светът навлезе във втората си година от коронавирусната пандемия, постепенно започна да се говори за ваксини и подобрение на ситуацията, бизнесите отвориха отново врати, а човечеството постепенно се завърна към нормалния живот, но с леки промени.

Началото на 2021 година предложи малко радост за повечето от нас, но за Арми Хамър беше началото на една обещаваща година. Въпреки че се беше разделил със съпругата си Елизабет Чеймбърс, двамата твърдяха, че всичко между тях е наред и продължават да бъдат приятели. Постепенно актьорът бе забелязан в компанията на множество красиви жени, показвайки че личният му живот по никакъв начин не страда от развода.

Арми Хамър

Арми Хамър и Елизабет Чеймбърс. Снимка: БГНЕС

В професионалната сфера Хамър определено набираше сила. След като се издигна до световна слава и огромна фенска любов след „Назови ме с твоето име“, той започна да получава множество оферти за високобюджетни филми. Така Хамър трябваше да замени Райън Рейнолдс в Shotgun Wedding, където да играе с Дженифър Лопес. Няколко седмици по-късно бе избран за ролята на продуцента Ал Руди в The Offer, като трябваше да се появи и в сериала Gaslit заедно с Джулия Робъртс и Шон Пен. Хамър беше избран и за Бродуей в пиесата The Minutes.

„2021 година ще коленичи пред мен и ще целуне краката ми, защото тази година аз съм шефът на живота си“, написа Арми в началото на 2021 година в Туитър.

Девет дни по-късно името му започна да бъде широко обсъждано в социалните мрежи, но не по причините, които актьорът би искал. Анонимен профил в Instagram, наречен House of Effie, започна да публикува снимки от чатове с Хамър, в които се обсъждат скандални сексуални фантазии, включващи изнасилване, разчленяване на тела и най-шокиращото – канибализъм.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Colbé Trust (@faronfariba)

В серия от публикации, Ефи, която по-късно беше идентифицирана като българката Ефросина Ангелова, твърди, че е била във връзка с Хамър в продължение на четири години и е само една от жените, които са били част от извънбрачните му афери. Тя също така казва, че нещата в разменените съобщения не са само фантазии. По думите ѝ, други жени са се свързали с нея, за да ѝ разкажат как част от тях дори са попадали в спешното отделение след отношенията си с актьора.

Така крахът на кариерата и личния живот на Арми Хамър започна. Той сам се оттегли от Shotgun Wedding, непризнавайки нищо относно съобщенията и обвиненията. Причината, която посочи, е, че не иска да оставя децата си сами в този труден период и да замине за филмови снимки за четири месеца.

Това обаче по никакъв начин не укроти страстите. На следващия ден Кортни Вусекович, която има кратка връзка с Хамър през 2020 година, говори пред Daily Mail и казва, че актьорът я е манипулирал да прави неща против нейната воля.

На 25 януари друга жена, на име Пейдж Лоренц, казва пред Page Six, че Хамър е издълбал с нож буквата „А“ малко над интимните ѝ части. По думите ѝ, кръвта, която е потекла от раната, е била изпита от актьора. Той дори ѝ казал, че иска да изяде едно от ребрата й. „Мислех, че се шегува. Не смятах, че е нещо сериозно, докато не го каза няколко пъти и после видях обвиненията“, казва Лоренц.

@brutamerica

He was one of Hollywood’s leading men … and then came the accusations of cannibalism and sexual assault. This is the rise and fall of Armie Hammer.

♬ original sound - Brut.

По това време Арми Хамър е име, което се споменава в Холивуд само за лошо. Нещата стигат дотам, че Discovery започват снимките на документалната поредица House of Hammer, в която събират на едно място жертвите и лелята на актьора, които говорят за своите преживявания с него. Епизодите изследват дали поведението на Хамър не е наследствено, насочвайки вниманието към присъдата на прадядо му Арманд Хамър в предоставяне на тайни и използването на незаконни средства за кампанията на Ричард Никсън. Дядото Джулиан Хамър пък е обвинен в убийство през 1955 година.

Поредицата на Discovery показва само едната страна на историята – тази на обвинителите. Арми Хамър не говори дълго време по темата. Но сега вече даде първото си интервю, в което признава за съобщенията, но твърди, че всяко едно нещо, което е правил с тези жени е било по взаимно съгласие.

Тъмната страна на Арми Хамър излиза на бял свят

Лишен от наследство: Арми Хамър е загърбен от богатата си семейна династия

Скандалните и семейни тайни на Арми Хамър вдъхновяват нов филм

В обширен разговор с Air Mail актьорът говори малко повече за детството си и защо смята, че желанието за контрол на партньорите му произлиза именно оттам. Той също така споменава за опит за самоубийство месец, след като обвиненията в канибализъм, изнасилване и тормоз излизат наяве.

@louislevanti #armiehammer ♬ Blade Runner 2049 - Synthwave Goose

По думите на Хамър, той е бил сексуално малтретиран от свещеник, когато е бил едва на 13 години. Казва, че е споделил за ситуацията на родителите си, но те не му повярвали и му казали да се чувства горд и доволен от това, че служител на Бог му обръща внимание. Всичко това, твърди актьорът, постепенно го кара да има желанието за контрол над партньорите си.

„Това, което се случи с мен тогава, ми представи сексуалността по начин, по който беше изцяло извън моя контрол. Бях безсилен в тази ситуация. Нямах никакъв контрол тогава. Сексуалността ми беше представена по много страшен начин. Тогава се породи интересът ми винаги да имам контрол в сексуалните актове“, казва Хамър.

Думите на Арми за сексуалното насилие са потвърдени от кръстницата му Кандис Гарви, която също е била уведомена от него за случващото се. Освен на родителите си, актьорът е казал и на още един приятел, който обаче вече е починал.

Що се отнася до суицидните мисли, появили се месец след обвиненията, Хамър казва, че един ден просто е влязъл в океана и е започнал да плува към хоризонта. Искал е да се отпусне, надявайки се да бъде ударен от лодка, да се удави или да бъде изяден от акула. „Тогава обаче осъзнах, че децата ми са все още на брега и не мога да им причиня подобно нещо“, спомня си той.

@pattypopculture

? WHY DOES EVERYONE HATE THEM? ? PART 24: Armie Hammer

♬ Spooky, quiet, scary atmosphere piano songs - Skittlegirl Sound

В дългия материал, допълващ интервюто, Air Mail твърди, че разполага със съобщения, които Ефи е изпратила на Елизабет Чеймбърс. В тях жената твърди, че е започнала да преследва Хамър, напълно осъзнавайки че той е женен. По думите ѝ, актьорът на няколко пъти е заявил, че не иска да изневерява на съпругата си, но това не я е спряло.

След това, дни преди скандалът да бъде публично разгласен, Ефи пише на последовател в социалните мрежи, че сексът с Хамър е бил по взаимно съгласие, че актьорът не е опасен и никога не е изнасилвал човек. Когато е попитана от друг човек дали има нужда от адвокат, Ефик отговаря: „Не казвам, че той ме изнасили, така че едва ли ще ми трябва защита“.

Що се отнася до предполагаемото изнасилване, за което Ефи се опитва да набеди Хамър, актьорът казва, че всичко е било един голям сценарий, измислен от самата българка. По думите му, детайлите са му били изпратени и той просто е трябвало да изиграе роля, в която се прави на човек, преследващ жена с цел изнасилване. Категоричен е, че никога не би наранил или принудил някого да прави нещо против волята си.

Единственото, за което признава вина, е че е бил емоционално агресивен към Пейдж Лоренц и Кортни Вусекович. Смята, че напълно се е възползвал от статута си на успешен и известен актьор, за да има отношения с млади жени, след което да ги изостави.

Арми Хамър казва, че е готов да започне нова страница от живота си. „Тук съм, за да призная грешките си, да поема отговорност за факта, че съм гадняр, егоист и използвах хората, за да се почувствам по-добре. Също така и за това, че се отнасях с хората много по-зле отколкото заслужават“, категоричен е актьорът.

Арми Хамър

Снимка: БГНЕС

Хамър влиза в клиника през 2021 година, за да се лекува от алкохолна и наркотична зависимост. Сега, по думите му, се чувства много по-здрав, по-балансиран и е готов да бъде бащата, който децата му заслужават. „Много съм благодарен за живота и възстановяването си. Не бих се върнал назад, за да премахна нещата, които са ми се случили“, казва той.

Арми потвърди слуховете, че един от малкото хора в Холивуд, които са му помогнали по време на лечението, е бил Робърт Дауни-джуниър. Актьорът е известен с това, че в началото на кариерата си прекарва известно време в затвора заради наркотици и шофиране в нетрезво състояние. Постепенно обаче стъпва на краката си и започва да се изкачва към върха в киното.

Относно завръщането си в Холивуд, Хамър не смята, че това ще се случи скоро. „Никой не ме наема. Никой не иска да се застъпи за мен. Не мога да се захвана за нито един проект. И никой не иска да се асоциира с мен, защото така ще изглежда, че е готов да работи с един насилник“.

Арми Хамър,

Арми Хамър и Тимъти Шаламе. Снимка: БГНЕС

Актьорът допълва, че в света вече е запален един огън, който става все по-голям и по-голям, защото хората са склонни да хвърлят в него всеки, който може да ги дискредитира. „Сега този огън е извън контрол и ще изгори всеки. А те продължават да хвърлят хора в него, за да спасят себе си“, каза Хамър, без да назовава имена.

Въпреки множеството обвинения от различни жени, засега няма официални полицейски доклади срещу Хамър. Макар Ефи да е написала показанията си, тя до днес не ги подписва, което кара известната адвокатка Глория Алред да се откаже от нея.

За още новини от света на звездите и модата последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари