IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тейлър Суифт на върха по приходи сред жените за 2022, печелейки 92 милиона долара

20 февруари 2023 09 00

Тя е единствената дама в топ 10 на списание Forbes

Снимка: БГНЕС

Снимка: БГНЕС

Тейлър Суифт просто не може да спре да печели награди, фенове и очевидно, финансови приходи.

Преди няколко дни списание Forbes публикува ежегодния си списък с най-високоплатени личности за изминалата година, като в него Суифт се нарежда на девето място. Тя е единствената жена в топ 10 и е спечелила впечатляващите 92 милиона долара само за 12 месеца.

Отчетените приходи на изпълнителката произтичат от продажби на албуми, стрийминг на песни, лицензионни и музикални сделки. Миналата година тя издаде десетия си студиен албум Midnights, който счупи рекорда на Spotify за най-много еднодневни слушания, продаде най-много плочи за една седмица в историята на века и стана най-продаваният албум на годината.

Приходите на 33-годишната Тейлър от предстоящото ѝ турне – Eras, няма да бъдат отчитани, докато концертите не приключат официално. Като се има предвид, че счупи рекорда за най-много продадени билети за един ден за всички времена, възможно е да я видим на по-горно място в списъка на Forbes следващата година.

Genesis оглави класацията на списанието, като рок групата е спечелила колосалните 230 милиона долара само за 12 месеца. През цялата година бандата обикаляше света, обираше музикални възнаграждение и организираше продажба на права за публикуване на песните и албумите си и част от приходите от записана музика.

На второ място е Стинг, който е спечелил 210 милиона долара, след като продаде целия си музикален каталог за 300 милиона на Universal Musical Group. Тайлър Пери е зад него, като богатството му е нараснало със 175 милиона. На четвърто място са Трей Паркър и Мат Стоун, създателите на South Park и The Book of Mormon, печелейки 160 милиона долара чрез сделките си с HBO Max и Paramount.

Друга двойка се класира на пето място – Джеймс Л. Брукс и Мат Грьонинг, които създават „Семейство Симпсън“. Според Forbes, те са спечелили „само“ 105 милиона долара благодарение на сделката им с Disney+, където вече могат да се гледат всичките 30 сезона на анимацията.

Брад Пит се облече като морков

Брад Пит снимал любовна сцена цели два дни

Винаги двама, винаги: Брад Пит и Джордж Клуни са всичко, от което имаме нужда

Брад Пит е единственият актьор в топ 10, печелейки 100 милиона долара. През 2022 година той продаде голяма част от продуцентската си компания Plan B, която продуцира носителите на „Оскар“ „Лунна светлина“ и „12 години робство“. Той също така спечели и известна сума от филми като „Вавилон“, „Изгубеният град“ и „Убийствен влак“.

На седмо място са Rolling Stones, които печелят 98 милиона долара, а зад тях се нарежда режисьорът Джеймс Камерън със същата сума. На последното място, след Тейлър Суифт, попада колегата ѝ Bad Bunny с 88 милиона долара от продажби на албуми, стрийминг на песни, продажба на билети и роля в „Убийствен влак“.

За още новини от света на звездите последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

КоментариКоментари