fallback

Мат Деймън: Бен Афлек ми помогна с коварството на славата

10 April 2023 11:00

Двамата са близки приятели от години

Снимка: Getty Images

Мат Деймън говори откровено за приятелството си с Бен Афлек.

В интервю пред списание People актьорът, който участва с дългогодишния си приятел в новия филм „Въздушния“, разкрива как Афлек всъщност му е помогнал да се справи с тежестта и коварството на славата. Двамата стават световноизвестни през 90-те години, когато пишат и участват заедно в „Добрият Уил Хънтинг“, за който печелят и „Оскар“ за оригинален сценарий.

Наричайки приятелството им „всичко за мен“, Деймън казва, че животът му е щял да бъде стотици пъти по-труден без Афлек. „Беше ми много полезно да си говоря с Бен през целия този сюрреалистичен процес през последните 25 години. Мисля, че славата ме обърка за няколко години, защото беше истински шок, когато станахме известни“, спомня си актьорът.

Снимка: Getty Images

По думите му, целият свят започва да те третира различно, което променя мнението, начина ти на поведение и абсолютно всяко преживяване. „Все едно някой променя кода на живота ти в Матрицата, но останалите кодове остават същите“, допълва Деймън.

Добрата новина е, че той има човек, на когото да разчита и който го разбира по-добре от всеки друг, защото преминава през абсолютно същия процес. Бен Афлек е само с две години по-голям от приятеля си, което още повече ги сближава. Запознават се много преди да стъпят в Холивуд, учейки в една гимназия и споделяйки еднакви интереси към киното, писането и живота.

„Да имам човек, когото познавам цял живот и да мога да му споделя всичко, това е много полезно. Стабилизиращо е в целия този хаос“, казва Деймън.

Снимка: БГНЕС

Афлек, който в момента е женен за Дженифър Лопес и се грижи за трите си деца – Вайълет, Серафина и Самюел, които споделя с бившата си съпруга Дженифър Гарнър – се съгласява, че с Мат имат специална връзка.

„Да го имам в живота си означава много. Но не говоря само за него. Аз обожавам и баща му, майка му, втория му баща и брат му. Обичам децата му, които дойдоха на премиерата и ме разплакаха, защото са толкова красиви и пораснали. Чувствам се като част от цял един живот. Това е невероятен подарък“, казва Бен.

Снимка: Getty Images

Афлек и Деймън се запознават, когато са съответно на 8 и 10 години, живеейки на две преки един от друг в Кеймбридж, Масачузетс. Бързо се превръщат в добри приятели и откриват, че имат еднакъв афинитет към бейзбола и актьорското майсторство.

В интервю през ноември 2019 година за Конън О'Брайън Деймън си спомня, че приятелството му с Афлек се затвърдило, когато Бен в последния момент го е защитил в бой с по-голямо дете в училище. „Той се постави в доста лоша ситуация заради мен. Това се нарича добър приятел“, разказва актьорът.

Бен Афлек замина с Мат Деймън, вместо на меден месец с Дженифър Лопес

Бен Афлек пред Мат Деймън – за кариерата, любовта и успеха

Мат Деймън сподели мнението си за връзката между Бен Афлек и Джей Ло

Като тийнейджъри двамата пътуват до Ню Йорк, за да се явяват на различни прослушвания, търсейки големия си пробив в Холивуд. Афлек си спомня, че тогава е струвало само 20 долара да летиш със самолет, като дори е можело да пушиш на борда. „Пушехме като идиоти, защото си мислехме, че трябва да се държим като възрастни. Беше наистина жалко“, казва Бен.

Снимка: БГНЕС

Двамата приятели получават роли като статисти във филма Field of Dreams с Кевин Костнър. Те трябва да са част от тълпа на бейзболен мач, като Деймън си спомня, че около тях сигурно е имало още 3000 човека. Въпреки че имената им не се появяват в края на филма, преживяването завинаги ще остане запечатано в ума им, тъй като са имали възможност да си поговорят цели пет минути с Кевин Костнър.

През 1992 година участват заедно в School Ties, след което пишат сценария за „Добрият Уил Хънтинг“ пет години по-късно. През 1998 година получават „Оскар“ за най-добър оригинален сценарий. Тогава Мат е на 27, а Бен на 25 години. Пишат сценария цели 5 години, а Афлек все още е най-младият сценарист, който печели златната статуетка.

Снимка: Getty Images

Така двамата приятели заедно и постепенно се изкачват до върха на славата, а връзката помежду им остава неразрушима. Сега те имат своя продуцентска компания, която разпространява „Въздушния“. Филмът разказва за историята на най-великото спортно партньорство – това между Майкъл Джордан и Nike.

„Въздушния“ вече е в кината.

За още новини от света на звездите – последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор на статията:
Дарена Найденова
Сподели
слава приятелство Холивуд Бен Афлек Мат Деймън Въздушния
0 коментара
fallback