IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Борбата за „Железният човек“ – имало ли е напрежение между Гуинет Полтроу и Скарлет Йохансон?

30 април 2023 18 00

Актрисите отговарят на слухове за кавга помежду им

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Холивуд е място, в което трудно може да намериш приятели заради огромната конкуренция и борбата за апетитни роли. Особено трудно е да поддържаш добри отношения, когато постоянно около теб валят слухове за интриги и се пишат статии, които понякога нямат нищо общо с истината. Ако си малко по-лабилен и наивен обаче можеш лесно да им повярваш и да разрушиш връзките си с останалите.

В подобна ситуация бяха поставени Скарлет Йохансон и Гуинет Полтроу през 2010 година. Тогава на екран излезе втората част от поредицата „Железният човек“, а двете дами се бореха за сърцето на супергероя. Или поне героините им го правеха. Тони Старк, в чиято роля влезе Робърт Дауни-джуниър, трябваше да избира между двете руси красавици – едната супергероиня като него, а другата – истинската му любов.

Скарлет и Гуинет толкова добре си изиграха ролите, че повечето таблоиди и фенове веднага повярваха на слуховете, че между тях наистина има напрежение. Дълго време се тиражираше версията, че актрисите се борят за екранно време, заплащане и осигуряване на място в промотирането на филма. Колкото и пъти да отричаха, че отношенията между тях са обтегнати, светът продължи да вярва на слуховете и да поддържа версията, че две от най-успешните дами в Холивуд не се понасят.

Сега, 13 години след премиерата на „Железният човек 2“, Полтроу и Йохансон трябваше отново да изчистят ситуацията, уверявайки феновете, че всичко между тях е добре. Те си поговориха в подкаста Goop, където си спомниха за прекараното време пред камера и какво е чувството да бъдеш част от една от най-популярните поредици за супергерой.

„Ти беше толкова мила с мен! Можеше да бъдеш ужасна. Бях толкова далеч от комфортната си зона по време на снимките. Никога не бях правила подобно нещо. А ти вече беше създала стабилни приятелства“, казва Йохансон относно държанието на Полтроу. Скарлет прави дебюта си във вселената на Marvel именно през 2010 година, когато се появява като Наташа Романоф или иначе казано Черната вдовица.

Основателката на Goop върна жеста и също не спести милите думи по адрес на колежката си. Тя разкри, че целият екип е бил много развълнуван от присъединяването ѝ към филма. Самата Полтроу пък е била много радостна, че най-накрая ще има още една жена сред основните персонажи.

Скарлет Йохансон иска козметичната ѝ марка да промени статута ѝ на знаменитост

Сагата приключи: Скарлет Йохансон и Disney се разбраха

Скарлет Йохансон и възможността да не бъде Черната вдовица

Макар и двете дами да признават, че е било изключително забавно да участват в нещо, което е променило кино културата, те споделят, че най-вероятно времето им в Marvel е приключило. Йохансон беше по-категорична от колежката си, като увери, че повече няма да бъде видяна като Черната вдовица.

„Тази страница е затворена. Направих всичко, което можах. Също така, влизането в роля отново и отново повече от десетилетие е достатъчно уникално изживяване“, казва актрисата.

Полтроу пък се пошегува, че възможността да играе 64-годишната Пепър Потс е почти неосъществима, но пък си остави вратата отворена. „Все пак не съм умряла, така че може да ме попитат“, каза тя с лек намек към създателите на поредицата.

Още през 2010 година Гуинет категорично отрече слуховете за проблеми с Йохансон. „Опитват се да ни настроят една срещу друга и не мога да си обясня защо. Смятам, че точно тази част от славата е ужасна“, каза тогава тя пред People. Актрисата увери всички, че със Скарлет се разбират чудесно и си прекарват страхотно на снимачната площадка.

За още новини от света на киното и лайфстайла последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари