IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Джейн Фонда на 85: Животът става все по-добър с възрастта

5 май 2023 08 30

Актрисата споделя, че приятелките ѝ я карат да се чувства жива

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Джейн Фонда казва, че остаряването не е нещо, от което да се страхуваш, а нещо, което да празнуваш. На 85 години легендарната актриса продължава да е все толкова заета с професионални ангажименти и определя новата си глава от живота като най-щастливата ѝ досега.

Носителката на „Оскар“ участва в цели четири филма, които трябва да излязат тази година, включително комедията Book Club: The Next Chapter, чиято премиера е на 12 май. Фонда споделя, че снимките на продължението на излезлия през 2019 година Book Club с приятелките ѝ Даян Кийтън, Канди Бъргън и Мери Стийнбъргън са били сбъдната мечта. Четирите дами си прекарват повече от чудесно в Италия, където се заснемат повечето сцени.

„Точно така си представях женското приятелство. Когато бях по-малка, имаше вярвания, че жените са доста коварни и четири звезди не могат да работят заедно, защото ще се състезават помежду си, но това не е вярно. Ние сме приятелки и обичаме да работим заедно и да си помагаме с каквото можем“, казва Фонда пред списание People.

Актрисата от „Грейс и Франки“, която премина през химиотерапия за лекуването на нехочкинов лимфом миналата година и вече е в ремисия, признава за множеството висоти и падения в живота си. По думите ѝ, независимо от трудностите, тя винаги е намирала начин да продължи напред и да постигне целите си. „Имало е трагедии и предизвикателства в живота ми. Но успях да преодолея всичко. Била съм непокорна през целия си живот“, категорична е Фонда.

Режисьорът на Book Club: The Next Chapter – Бил Холдерман, описва актрисата като „сила“, спомняйки си за една сутрин в Италия, когато повечето хора от екипа все още били по леглата, тъй като е било почивен ден. Фонда обаче се събудила в 6:00 и тръгнала да обикаля града, в който се намирали. Нямала нужда от преводач, гид или компания, а предпочела да се разходи съвсем сама.

„Върна се и ни каза, че е направила 11 000 крачки. Тя е като попивателна гъба за информация. До края на снимките Джейн сигурно знаеше повече магазини за сладолед в Рим, отколкото самите римляни“, казва Холдерман.

Освен с успешната си кариера, Фонда може да се похвали и с активизма си, който запали много хора по опазване на околната среда и водите. През последните няколко години тя организираше марш всеки петък, с който да привлече вниманието към промените в климата, да насърчи Сената в Америка да помисли за забавяне на процеса и да насърчи хората да помислят за природата и как да ѝ помогнат да се охлади.

„Обичам тази планета и искам да направя всичко възможно, за да я опазя. Много се депресирах, защото прочетох научни доклади и знам какво се случва и че може да бъде катастрофално. Просто е немислимо за мен да не направя всичко по силите си, за да помогна“, казва актрисата.

Джейн Фонда не позволява на рака да забави темпото на живота ѝ

Джейн Фонда насърчи американците да се борят срещу забраната за аборти

Джейн Фонда: Можеш да бъдеш млад и на 85 години

Когато не работи по множеството си проекти, Фонда прекарва време с тримата си внуци в разходки или гледане на телевизия. Споделя, че едно от позитивните неща на остаряването е осъзнаването какво всъщност е важно в живота и за какво има смисъл да се бориш.

За още новини от света на звездите, киното и лайфстайла последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари