IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тежката година на Сандра Бълок – смърт в семейството и критики за спечелен „Оскар“

1 декември 2023 15 00

Животът на актрисата никак не е лесен не само през 2023-а, но и през останалите години

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Въпреки че няма нужда от представяне, животът и кариерата на Сандра Бълок я превърнаха в елитна суперзвезда. Носителка на „Оскар“, резюмето ѝ е толкова дълго, колкото е възможно, включващо различни персонажи като безстрашната Ани Портър в „Скорост“, елегантната измамница Деби Оушън в „Бандитките на Оушън“ и остроумният изпълнителен директор Маргарет Тейт в „Предложението“

Макар да изглежда че влиза във всяка роля без никакво усилие, пътят на Бълок към върха в Холивуд не е толкова лесен. На пръв поглед тя изглежда като слънчев и земен човек, който няма абсолютно никакви проблеми в живота, но всъщност историята ѝ е белязана с опустошителни подробности, за които може би и не знаете. 

На екрана Бълок е известна с впечатляващите си актьорски способности, както в комедиите, така и в драмата. Извън екрана обаче актрисата е имала редица неуспехи, дълбоки лични загуби, злополуки и нарушаване на личното пространство, които биха съборили психиката на всеки човек

Последната година не беше никак лека за Сандра, след като тя изгуби дългогодишния си партньор, Брайън Рандъл, след тригодишна борба с АЛС. Тя също така трябваше да се справя с неоправдани критики към една от ролите ѝ – Лий Ан Тухи – във филма „Невидима зона“. Причината бе, че футболистът Майкъл Оер, чиято истинска история се разказва в лентата, съдеше семейство Тухи заради измама. Феновете веднага поискаха Бълок да върне спечеления „Оскар“ за ролята, смятайки че наградата не трябва да бъде нейна, щом е изиграла измамница. 

Това обаче не е единственият път, в който Сандра Бълок е изправена пред трагедии. От оцеляване в самолетна катастрофа до влизане с взлом в дома ѝ и изневяра на съпруга ѝ – актрисата е преминала през множество проблеми.

Напива се като тийнейджърка и попада в болница

Докато участва в играта „Горещите въпроси на Елън“ в шоуто на Елън Дедженеръс, Сандра Бълок трябваше да отговори на поредица от въпроси с първото нещо, за което се сети. Когато бе попитана кое е най-предизвикателното нещо, което е правила в тийнейджърските си години, тя отговаря „Напих се и се озовах в болница, за да ми изпомпват стомаха“

Сандра Бълок

Снимка: Getty Images

Историята в крайна сметка се повтаря, без изпомпването на стомаха, когато Бълок е малко по-възрастна, този път в компанията на Дженифър Анистън. Двете се запознават чрез общо бивше гадже и се срещат за втори път по време на сватбеното тържество на общ приятел. Анистън изпратила бележка на Бълок, а тя отвърнала с шот. Така започнала игра на изпращане на шотове, която поне не завършва в болница. Сандра признава, че това е бил първият път, в който двете се напили, но не ѝ последният. 

Контузва се по време на снимки

Сандра Бълок участва в режисирания от Сузане Биер трилът Bird Box, който бързо се превърна в хит на Netflix през 2018 година. Героинята на Бълок, Малори, имаше почти невъзможната задача да отведе двете си деца на безопасно място през река, докато е със завързани очи. За да навигира, без да гледа, актрисата работи с треньор с увредено зрение, който върши чудесна работа при сглобяването на околната среда в главата си. 

„Той влезе в къщата ми и ми каза колко е висока стената ми, колко е голям таванът. Излезе навън и ми каза къде има ограда, къде са детските играчки. Беше невероятно“, казва актрисата в интервю. 

Сандра Бълок

Снимка: Getty Images

Въпреки тримесечното си обучение, Бълок удря камерата няколко пъти по време на снимките, докато е със завързани очи. Спринтът през гори и пресичането на неравни терени завършва с нараняване. Актрисата признава, че е паднала в дере, от което е трябвало да се изкачи нагоре. Една от камерите обаче стояла на пътя ѝ. Така Бълок има доста близка среща с обектива, която причинява кървене и няколко сълзи, но всичко се оправя за нула време. 

Снимането на филма „Гравитация“, който печели цели седем Оскара, също не се разминава без инциденти. Тогава Бълок претърпява няколко наранявания, включително изкривен таз. Необходима ѝ е физиотерапия, за да върне тялото си към нормалната позиция. 

Сексуално тормозена в работата

В началото на кариерата си Сандра Бълок е била жертва на тормоз на снимачната площадка на филм. „Всичко дойде от човек с авторитет. Продължих да отклонявам опитите му с хумор, но не проработи. Накрая им казах просто да ме уволнят. След това бях склонна да премахна всичко от себе си, което можеше да се тълкува погрешно като сексуално“, казва тя. 

Сандра Бълок

Снимка: БГНЕС

В разговор пред списание Бълок коментира противоречията около осъдения изпълнителен продуцент Харви Уайнстийн, като каза, че макар пътищата им никога да не са се пресичали професионално, тя е загрижена за жертвите му и също толкова се страхува от него. По думите ѝ, поведението на Уайнстийн е било публична тайна в индустрията, чиито истински факти остават скрити до началото на движението MeToo. 

Преследвана е три пъти

В дома на Сандра Бълок се влиза с взлом през 2014 година. Тя си спомня смразяващото преживяване в епизод от предаването Red Table Talk. Разказва, че е била в къщата, докато престъпникът влиза. Влиза в дрешника. За чист късмет, синът ѝ Луис е с бавачката си, която живеела наблизо. Бълок е била до късно навън и се прибира сама у дома. 

Обаждането на 911, пуснато по медиите след време, показва, че натрапникът е носел тъмни дрехи и е поел по стълбите към тавана на Бълок. Мъжът се казва Джошуа Корбет и е носил писмо, адресирано до Бълок, в което той декларира безсмъртната си любов към нея и намерението да бъде интимен с нея. Малко по-късно е задържан и осъден на пет години пробация и в допълнение към лечение на психичното му здраве. Корбет се самоубива през 2018 година. Намерен е от полицията, след като тя отива в дома му, защото той не се явява на определена дата за проверка. 

Сандра Бълок

Снимка: Getty Images

Преди нахлуването в дома ѝ, Бълок е имала и други преживявания с обсебени фенове. През 2007 година тя получи тригодишна ограничителна заповед срещу заподозрения преследвач Марсия Даяна Валънтайн, която се опитала да прегази бившия съпруг на актрисата, Джеси Джеймс, с колата си. Три години по-късно Бълок получава ограничителна заповед срещу Томас Джеймс Уелдън, която защитава и нейния син Луис. 

Оцелява в самолетна катастрофа

Съобщава се, че през декември 2000 година Сандра Бълок, нейният тогавашен приятел Боб Шнайдер и двама членове на екипаж са участвали в самолетна катастрофа. Според новините по това време, ранен полет в Джаксън Хоул, Уайоминг, е тръгнал на юг, когато пилотът е излязъл от пистата. Бълок и Шнайдер, които започваха коледната си ваканция, останаха невредими, както и екипажът. Твърди се обаче, че крилата и колесникът на самолета са били повредени.

Сандра Бълок

Снимка: Getty Images

Според Матю Макконъхи, който говори за инцидента с Entertainment Tonight, това е бил голям удар за колежката му от „Време за убиване“, която вече не искала да пътува със самолет. Освен това той казва, че разказът на актрисата е бил по-ужасен от този, който медиите са направили. 

Губи баща си и домашните си любимци по едно и също време

Покойният приятел на Сандра Бълок, Брайън Рандъл, обяви смъртта на баща ѝ, Джон Бълок, в социалните мрежи през септември 2018 година. Тогава стана ясно, че ветеранът е поел последния си дъх в присъствието на онези, които го обичали най-много. Рандъл изрази благодарност към Джон за работата му на военнослужещ. 

Сандра Бълок,

Сандра с баща си и майка си. Снимка: Getty Images

Появата на Бълок в „Шоуто на Елън Дедженеръс“ по-късно през годината дойде с разказа, че седмиците, водещи до смъртта на баща ѝ, не са били никак леки. Преди Джон да умре, актрисата получава обаждане, че кучето ѝ Руби е получило инсулт. Състоянието на Руби било толкова тежко, че молбата да бъде поставено на апарат за животоподдържане била отхвърлена. Джон пък уж се подобрявал, но след това състоянието му се влошило. Тогава другото куче на Бълок развило сърдечносъдов тумор и му оставали само три дни живот.

Хепиенд, но само на екрана: Сандра Бълок и нейният лош късмет в любовта

Става жертва на изневяра

Бълок беше омъжена за основателя на West Coast Choppers Джеси Джеймс и преминава през интензивна битка за попечителство над дъщеря му. Освен това той изневерява на актрисата многократно, като няколко жени казват, че са спали с него през 2010 година. По-късно той признава за аферите си, извини се и заяви, че повече няма да говори по този въпрос. 

Брайън Рандъл умира от АЛС

В понеделник, 6 август 2023 година, беше съобщено, че партньорът на Сандра Бълок, Брайън Рандъл, е починал ден по-рано. Смъртта му е настъпила след тригодишна битка с коварната болест на Лу Гериг. Роднините му разкриха, че той е решил да пази състоянието си далеч от общественото внимание, молейки семейството и приятелите му да направят същото. В изявлението се благодари на екип от лекари, които всеотдайно се грижели за Рандъл до смъртта му, понякога дори за сметка на личния си живот. 

Сандра Бълок,

Снимка: Getty Images

Бълок и Рандъл се срещат за първи път в началото на 2015 година, когато той е натоварен със задачата да снима петия рожден ден на сина на актрисата. По време на интервю Бълок изрази отдадеността на съюза си с Рандъл и липсата на нужда от брак. „Аз съм човек, който е преминал през развод. Намерих любовта на живота си. Споделяме две прекрасни деца – три деца с по-голямата му дъщеря – това е най-доброто нещо, което някога ми се е случвало. Нямам нужда от хартия, за да бъда отдаден партньор, отдадена майка. Нямам нужда да декларирам, че ще съм до него в най-трудните моменти“, категорична е Сандра.

Скръбна вест: Дългогодишният партньор на Сандра Бълок, Брайън Рандъл, загуби битката с коварна болест

Сандра Бълок и филмът, от който се срамува

Петиция да върне спечеления „Оскар“

Тази година се зароди скандал, достоен за холивудски филм. Най-вероятно сте гледали историята „Невидима зона“, базирана на реални събития, случили се с известния футболист по американски футбол Майкър Оер. Той получава най-големия шанс в живота си, след като семейство Тухи го прибира в дома си и го отглежда като собствено дете. Въпреки трудностите на чернокожото момче в училище, Лий АнТухи успява да го мотивира да се справя по-добре с уроците и така да влезе в училищния отбор по американски футбол. Талантът на Оер веднага се забелязва от скаутите и той е избран за играч на колежа в Тенеси, след което стига до НФЛ и една купа на Супербоул. 

Филмът „Невидима зона“ става хит в боксофиса по цял свят и се излъчва по телевизиите многократно след премиерата си. В ролята на Лий Ан влиза Сандра Бълок, която печели и „Оскар“ за играта си. 

Тази година обаче феновете започнаха петиция с искане актрисата да върне наградата. Причината – истинският Майкъл Оер заведе дело срещу приемното си семейство, в което ги обвинява в измама и изнудване, както и печелене на милиони на негов гръб. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Academy (@theacademy)

Той подаде жалба в съда, в която обвинява Шон и Лий Ан в измама и изнудване, както и в печелене на милиони на негов гръб. Според документите, футболистът е бил излъган да подпише документи, които е смятал, че са осиновяване, а всъщност са били само за настойничество. По този начин семейство Тухи печели средства от всеки един договор на Майкъл, независимо че той вече е пълнолетен. 

Оер също така твърди, че настойничеството не му позволява да влиза в каквито и да е споразумения, без разрешението и съгласието на семейство Тухи. Той пише, че не е получил и един цент от авторските права на „Невидима зона“, докато Лий Ан, Шон и децата им са взели повече от 2 милиона долара.

За щастие, петицията не беше чак толкова силна, че да накара Сандра Бълок да върне Оскара, нито пък от Академията да ѝ го поискат обратно. Филмът „Невидима зона“ си остава класика в киното и е време хората да започнат да правят разлика между истината и изкуството, независимо колко истории са базирани на реални събития. Бълок е актриса, която играе перфектно ролята на Лий Ан и напълно заслужава „Оскар“. 

За още новини от света на звездите последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари