IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Брад Пит с победа срещу Анджелина Джоли

19 март 2024 14 50

Двамата продължават да спорят за общата винарна във Франция

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Брад Пит прави огромна стъпка напред в делото си срещу Анджелина Джоли, заведено заради неправомерното продаване на нейния дял от общата им винарна във Франция. Актрисата е обвинена, че е нарушила споразумение, в което се казва, че нито една от двете страни не може да продава акциите си без съгласието на другия. Въпреки това, Джоли е предоставила пакета си на руския олигарх Юри Шефлер през 2021 година, което накара бившия ѝ съпруг да започне дело срещу нея. 

Според документи, цитирани от The Sun, 60-годишният актьор е постигнал победа във френския съд миналата седмица във връзка с решение относно документи, иззети от властите при проверка през март 2022 година. „Предстои дълъг път в този процес, но в момента със сигурност Брад е набрал инерция“, казва вътрешен човек, близък до Пит. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Vino Joy News (@vinojoynews)

Източникът допълва, че решението от миналата седмица е третият пореден път, в който Брад е постигнал напредък по делото. През последните месеци той е победил в съдебните зали в три различни юрисдикции – Люксембург, Съединените щати и сега Франция. „От момента, в който започна този враждебен опит за поглъщане, той даде да се разбере, че няма да бъде тормозен – и наистина го мислеше“, казва още близък до актьора. Допълва, че Пит успява да отстоява позицията си и ще продължава да прави това, което е правилно за него. 

Скорошното решение е свързано с влизането във винарната през март 2022 година, при което служители, размахващи заповеди за обиск, иззеха документи и компютър във връзка с обвинения към фирмата на Шефлер за злоупотреба и неправилно опериране с активите на винарната. 

Съгласно френското законодателство, компаниите, участващи в съдебни дела, могат да получат разрешение от съда да набавят доказателства от страните, които съдят, заедно с назначени от съда служители. В този случай отделен съд е отменил това решение, като е разпоредил артикулите, събрани от Шефлер, да останат заключени и запечатани в очакване на допълнителни разпореждания от съда. В четвъртък съдия Валери Джерард блокира руския олигарх и неговата компания да получат достъп до материалите, придобити при обиска. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Spltnk (@spletnik_ru)

Съдията посочи, че като непряк акционер компанията „Нувел“ няма правна легитимация да поиска достъп до документите, които се съхраняват от длъжностни лица във френската фирма на Пит Chateau Miraval. На „Нувел“ е наредено да преведе сума от около 21 000 долара за правни такси. Документите ще бъдат поставени обратно в сейф в шато „Миравал“ под контрола на Пит. 

Брад Пит смята, че Анджелина Джоли настройва децата срещу него

Анджелина Джоли: Децата ме избавиха от много мрачен живот

Брад Пит и Анджелина Джоли намериха нов повод за конфликт

Последното развитие по случая идва седмици след като Джоли не успя да убеди Върховния съд на Лос Анджелис да отхвърли делото изцяло

Правният сблъсък беше много разпространен, тъй като през ноември съдът в Люксембург ограничи властта на Шефлер върху част от неговите акции, като в резултат на това Пит стана мажоритарен акционер на винарната. Брад и Анджелина се ожениха в имението в южна Франция през 2014 година, но се разведоха само две години по-късно. Те се оплетоха в правни битки както за винарната, така и за попечителството над шестте им деца. 

За още новини от света на модата и звездите последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари