IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Жерар Депардийо се изправя пред съда заради сексуални обвинения

2 май 2024 09 00

Френският актьор бе привикан да свидетелства

Снимка: БГНЕС

Френският актьор Жерар Депардийо ще бъде изправен пред съда през октомври по обвинения в сексуално посегателство, съобщиха от парижката прокуратура в понеделник за CNN.

Твърди се, че посегателствата са извършени срещу двама души през септември 2021 г. по време на снимките на филма Les Volets Verts, добави прокуратурата, без да ги идентифицира.

Срещу актьора се води и официално разследване по подозрение в изнасилване и сексуално посегателство, за които се твърди, че са извършени през август 2018 г. срещу актрисата Шарлот Арнулд, съобщиха от прокуратурата.

Депардийо и преди е бил обект на официално разследване за предполагаемо изнасилване и сексуално посегателство, след като редица жени подадоха жалби срещу него. Френският актьор е отричал всички обвинения.

По-рано адвокатът му заяви пред CNN, че актьорът е бил задържан от полицията в Париж, за да бъде разпитан.

Според BFMTV Депардийо се е явил в полицейски участък в Париж в понеделник сутринта и е бил разпитан във връзка с обвинения в сексуално насилие, за което се твърди, че е извършено на снимачната площадка.

Депардийо е известен с ролите си във филми като „Зелена карта“, „Човекът с желязната маска“ и „Руби и Куентин“.
През 1991 г. той е номиниран за „Оскар“ за главната си роля в „Сирано дьо Бержерак“.

През 2013 г. Депардийо получава руско гражданство от Владимир Путин, след като заявява, че ще се откаже от френския си паспорт в знак на протест срещу плановете на правителството за повишаване на данъците за най-богатите.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари