IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

20 години от финала на „Приятели“ – Кортни Кокс с емоционални спомени

9 май 2024 08 30

Актрисата сподели специално видео в социалните мрежи

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Кортни Кокс не пропусна да отбележи важна за себе си годишнина, а именно финалния епизод на „Приятели“, който бе излъчен преди 20 години.

В понеделник, 6 май, 59-годишната актриса сподели емоционално видео в социалните мрежи в чест на важния ден, когато милиони зрители по света си казаха последно сбогом с любимия си ситком.

„Изминаха 20 години от финалния епизод на „Приятели“. Не знам как успяхме да си изпълним ролите през всичките тези сълзи. Винаги ще бъда благодарна“, написа Кокс.

Във въпросната сцена Моника (Кокс), Рейчъл (Дженифър Анистън), Рос (Дейвид Шуимър), Джоуи (Мат ЛеБланк), Фийби (Лиса Кудроу) и Чандлър (Матю Пери) стоят в стария апартамент на Моника и Рейчъл, преди професионалната кулинарка и съпругът ѝ Чандлър да го напуснат, за да заживеят в къща извън града с двете си бебета.

Рейчъл през сълзи пита Моника и Чандлър дали веднага трябва да заминат за новия си дом, или имат малко свободно време. Най-добрата ѝ приятелка отговаря, че имат няколко часа, на което Рейчъл предлага да изпият по едно кафе за последно. Репликата, която едновременно разсмива и разплаква публиката идва от Чандлър Бинг, който казва „Разбира се... Къде?“.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Friends (@friends)

Въпросът е риторичен, разбира се, тъй като през всичките 10 сезона любимото място на шестимата приятели е кафенето Сентръл Пърк. Там те прекарват по-голямата част от времето си, обсъждайки важни теми, смеейки се и потапяйки се в спомени от миналото. Именно там е първата целувка между Рос и Рейчъл, мястото, където Джоуи намира бъдещия съпруг на Фийби в лицето на Майк и незабравимият оранжев диван, на който е седял дори Робин Уилямс.

Според автобиографията на вече покойния Матю Пери, той самият е предложил да изрече последната реплика и е помогнал за нейното измисляне.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Friends (@friends)

След края на снимките целият актьорски състав на „Приятели“ се връща отново в апартамента, хванат за ръце, за да благодари на публиката, която ги гледа на живо в продължение на 10 години. 

Кортни Кокс сподели любим момент от „Приятели“ с Матю Пери

Погребаха Матю Пери в тесен кръг, звездите от „Приятели“ на церемонията

Почина звездата от „Приятели“ Матю Пери

20-ата годишнина от финала идва в година, когато ситкомът бележи и 30 години от създаването си. Въпреки че изминаха две десетилетия от последната сцена, „Приятели“ продължава да е един от най-гледаните сериали по целия свят и привлича публика от всички възрасти.

За още новини от света на звездите последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари