IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Маслинова клонка – принц Хари изпратил покана за среща на Уилям и Чарлз

10 май 2024 18 00

Дали баща му и брат му са уважили предложението му

Снимка: БГНЕС

Снимка: БГНЕС

Принц Хари се завърна за кратко в родния Лондон, за да отпразнува десетата годишнина от създаването на игрите Invictus. Той пристигна в родината си без Меган Маркъл, която се присъедини към него за първото им международно пътуване тази година до Нигерия.

Преди да отлети за Африка обаче Хари се опита да протегне ръка за помирение към баща си Чарлз и брат си Уилям, като им изпрати покани за специалната церемония в Лондон. Той също така се свързал с няколко други членове на кралското семейство, но останал разочарован от отговора им.

Според списание People, херцогът на Съсекс е поканил краля, брат си и снаха си Кейт Мидълтън в катедралата „Свети Пол“ за церемонията на 8 май. Службата за благодарност в чест на навършеното десетилетие от създаването на игрите Invictus се проведе в Лондон, тъй като столицата беше първият домакин на международния адаптивен спортен турнир за ранени и болни ветерани през 2014 година.

Хари беше подкрепен от няколко членове от семейството на принцеса Даяна – леля му лейди Джейн Фелоус, чичо му Чарлз Спенсър и братовчед му Луи Спенсър. Принцът бе в добро настроение, поздравявайки всички гости, събрали се пред историческата църква след края на церемонията.

Въпреки поканата, никой от семейството на Чарлз не присъства на събитието. Кралят не е могъл да намери пролука в натоварения си график, за да се види със сина си. Той организира първото за сезона градинско парти по същото време, само на няколко километра от Бъкингамския дворец. Освен Чарлз и кралица Камила, на него присъстваха принцеса Ан, принц Едуард и съпругата му Софи, както и херцогът и херцогинята на Глостър.

„В отговор на многото запитвания и продължаващите спекулации за това дали херцогът ще се срещне с баща си, докато е в Обединеното кралство тази седмица, за съжаление това няма да е възможно поради пълната програма на Негово Величество. Херцогът, разбира се, е напълно наясно с натоварения график на баща си и различните му приоритети, като се надява да го види съвсем скоро“, каза говорител на Хари преди дни.

Принц Уилям и принцеса Кейт пък нямаше как да уважат поканата на херцога на Съсекс, след като се опитват да обръщат колкото се може повече внимание на децата си след новината за раковата диагноза на принцесата на Уелс. Мидълтън стои далеч от публичното пространство вече пет месеца, като последната ѝ поява беше по Коледа. Тя заяви в официално съобщение, че ще се завърне към ангажиментите си, когато може, но вече няма търпение да се види отново с хората. Засега от кралското семейство не съобщават точно кога можем да очакваме Кейт отново под светлината на прожекторите.

От своя страна, принц Уилям отмени няколко свои ангажимента в началото на годината, за да бъде до съпругата и децата си в най-трудния за семейството момент досега. Той се завърна към ролята си на кралски посланик преди месец, като именно това го спря от присъствие на десетата годишнина от игрите Invictus.

Принц Арчи стана на 5 години – как принц Хари и Меган Маркъл нарушиха кралския протокол в името на сина си

Принц Хари официално прекъсна връзките със семейството си

41-годишният принц на Уелс проведе събитие в замъка Уиндзор в същия ден, в който се проведе церемонията на Хари. Задължението включваше присъждане на Орден на Британската империя на Клеър ван Щраубензе за „Мемориалния фонд на Хенри ван Щраубензе“ – образователна организация с нестопанска цел, фокусирана върху Уганда, кръстена на сина на Клеър и Алекс Ван Щраубензе, който загива в автомобилна катастрофа през 2002 година, точно преди да замине за африканската държава, за да работи в местно училище.

Братята на Хенри – Томас и Чарли – са много добри приятели на принцовете Уилям и Хари, които подкрепиха организацията. Това беше и единственото начинание, което двамата споделяха, докато бяха в добри отношения.

За още новини от света на красотата и звездите последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари