IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Оливия Мън за битката с рака: Ако не бях оцеляла, исках синът ми да знае, че съм се борила с всички сили

19 май 2024 15 00

Актрисата документирала всеки един етап от лечението си

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Оливия Мън споделя откровено защо е решила да документира абсолютно всичко по време на емоционалната си борба с рака и как синът ѝ е бил вдъхновението зад това решение.

В ново интервю за Good Morning America, което бе излъчено на 16 май, актрисата сподели, че нито един човек не е подготвен да чуе думата „рак“, колкото и да си мисли обратното. „Има много неща, които си мислиш, че не можеш да победиш, но ракът поваля много хора. И аз просто мислех за детето си“, казва Мън, говорейки за 2-годишния Малкълм, когото споделя с партньора си Джон Мълейни.

Попитана от водещия Майкъл Страхан защо е искала да записва на видео абсолютно всичко, през което преминава, докато се бори с коварната болест, актрисата отговори „Защото, ако не бях оцеляла, исках синът ми, когато порасне, да знае, че съм се борила да стигна дотук. Че съм опитала всичко. Искаш хората в живота ти, особено тези, които в даден момент може да не осъзнават какво точно се случва, да знаят, че си направил всичко възможно, за да стигнеш до последния си момент“.

Звездата от сериала Newsroom беше диагностицирана с двустранен рак на гърдата през април 2023 година. Тя обаче реши да сподели за диагнозата си година по-късно, когато в социалните мрежи разкри, че си е направила двойна мастектомия, след като ядрено-магнитният резонанс е открил наличие на луминал В – бързопрогресивен и агресивен рак – в двете ѝ гърди.

Говорейки пред Good Morning America, Мън каза, че част от лечението на луминал В е включвало потискане на производството на хормони, които причиняват растежа му. Така лекарите я поставят в медицински предизвикана менопауза, което ѝ попречило да прекарва качествено време с Малкълм.

„Терапията за потискане на хормоните е брутална и ме изпрати в ново ниво на инвалидизиращо изтощение. Просто бях в леглото по цял ден и качеството ми на живот беше толкова ниско, че не можех да се грижа за сина си“, спомня си Мън.

Решава да си направи хистеректомия и овариектомия, но преди това е искала да извлече яйцеклетки, за да може с Мълейни все още да имат възможността за повече деца. Разказвайки за решението си, емоционалната актриса сподели „С Джон проведохме дълъг разговор по темата. Разбрахме, че не сме приключили с увеличаването на нашето семейство“.

Мън допълни, че това е бил страшен процес, защото все още има наличие на рак, който се храни с хормони, така че все още имало риск. Но лекарят им предложил просто да се подложат на процедурата по извличане на яйцеклетки и да видят какво ще стане. Оказва се, че резултатите показали наличието на два здрави ембриона. Новината предизвикала сълзи както у Оливия, така и у Джон.

Звездата от „X-Men: Апокалипсис“ каза на Страхан, че нейният лекар планира да ѝ включи друго лекарство за потискане на хормоните, произвеждащи рак в други части на тялото, въпреки че тя все още се колебае.

„Толкова е уморително. Тези лекарства са много изтощителни и знам, че ще се боря. Знам, че ще го направя. Просто съм изненадана, че дори самата аз искам нещо по-малко агресивно, защото имам чувството, че този процес е непрекъснат“, казва актрисата.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by o l i v i a (@oliviamunn)

Въпреки всичко, Мън добавя, че битката с рака Й е показала, че е много по-смела, отколкото си е мислила. „И научих, че най-важното нещо за мен в живота е семейството ми. Всичко останало може да си отиде – кариера, фигура – но докато хората, които обичам и на които държа, са тук, здрави и процъфтяващи, нищо друго няма значение“, категорична е тя.

Миналия месец Оливия, която претърпя четири операции за 10 месеца, разкри пред списание People за своето лечение и каза, че Джон Мълейни е бил до нея на всяка крачка от процеса.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by o l i v i a (@oliviamunn)

Признава, че никога не се е страхувала от смъртта, дори не е мислила за нея, докато на бял свят не се появява синът ѝ Малкълм. Помислите, че може да остави сина си без майка на толкова крехка възраст, са я карали да се бори още по-силно срещу рака. Най-голямата подкрепа се оказва Мълейни, който не само се грижил за 2-годишния малчуган, но също така е бил в болницата във всеки удобен момент, за да държи ръката на приятелката си.

За още новини от света на звездите последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари