IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мария Бакалова след огромния успех в Кан: Нямам търпение да видите филма ни

28 май 2024 18 30

Актрисата успя да се срещне с Кейт Бланшет и да получи осемминутни овации

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Филмовият фестивал в Кан официално приключи, а с това бе дадено началото на обратното броене до световната премиера на филма „Стажантът“ с участието на Мария Бакалова. Лентата бе показана за първи път именно край Лазурния бряг и беше посрещната с възторжени отзиви от публиката, в която бе и Кейт Бланшет.

След края на фестивала Мария Бакалова се пренесе в социалните мрежи, за да изрази вълнението от случилото се и да сподели малко повече за емоциите, които е изпитала. Тя качи серия от публикации в профилите си, с които напомни на своите фенове, че съвсем скоро ще могат да гледат и „Стажантът“ на голям екран или у дома.

Първоначално българката публикува серия от снимки от червения килим, на които позира с красивата си рокля от Dolce & Gabbana. Тя е придружена от колегите си Себастиан Стан, Мартин Донован и Али Аббаси. Тоалетът на Мария бе допълнен от бижута на Chopard и елегантна вдигната прическа, от която се спускаха само няколко кичура, които рамкираха лицето.

„Стажантът“ направи своята премиера в Кан. Не мога да бъда по-горда, по-благодарна и по-радостна, че съм част от този проект и имах възможността да работя с тези талантливи артисти. Благодаря на невероятния ми екип, че беше до мен във всеки един момент! Благословия е да ви имам в живота си! Обичам ви страшно много“, написа Бакалова и допълни, че няма търпение светът да види новия ѝ филм.

Актрисата остави и послепис, в който написа „Никога, дори в най-смелите си мечти, не съм мислила, че ще бъда поздравена от най-големия ми идол и вдъхновение Кейт Бланшет и да получа подкрепа от велики, невероятни таланти като Синтия Ериво и Захра Амир Ебрахими“.

Тя повтори послеписа и в следващата си публикация, която допълни с видео, на което се вижда как се прегръща с Бланшет след премиерата на „Стажантът“. Цялата зала е на крака, а аплодисментите продължават дълго време, като се твърди, че са били дълги цели осем минути – едни от най-продължителните за тази година.

Третата публикация на Мария показва малко моменти от зад кулисите в Кан. Вижда се, че българката е успяла да се срещне с няколко легендарни представители на Холивуд, включително Деми Мур, Изабел Юпер, Кейт Бланшет и Даян Крюгер. „Благодаря на фестивала в Кан, че имах възможността да се срещна и да прекарам време с част от най-големите ми идоли, актрисите, които винаги са били мое вдъхновение“, написа Бакалова.

Актрисата наскоро даде и интервю за британския Harper's Bazaar, където говори малко повече за превъплъщението си в Ивана Тръмп. В разговора Мария споделя, че с помощта на стилистката Джесика Пастър успяват да пресъздадат гардероба и личния стил на бившата съпруга на Доналд Тръмп, което е било от изключително значение за автентичността на образа. А начинът на обличане се пренася и на филмовия фестивал в Кан.

„Тя е била много откровена и го е показвала чрез облеклото си. Не е била срамежлива, не се е криела. Изпреварвала е своето време и е носила толкова много запомнящи се тоалети, които са актуални и днес. Обичала е големите рамене, обичала е да показва талията си. Всяко облекло е било красиво планирано и тя е обичала да носи аксесоари и големи бижута“, казва Бакалова.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by IndieWire (@indiewire)

За Кан Пастър е била напълно наясно, че минимализмът не се приема добре. „Хората обичат богатството, красотата – всичко това в излишък, така че, когато хората се обличат да гледат филм, те не пестят сили. Това означава, че може да бъдете креативни с външния си вид“.

Когато дуото се среща с творческия директор на Self-Portrait Хан Чонг преди фестивала, всичко си идва на мястото. „Хан обича да кара жените да се чувстват красиви и овластени, той знае какво подхожда на тялото ви и подчертава красотата ви“, казва Бакалова. Допълва, че дизайнерът ѝ е вдъхнал увереност още при първата им среща в Лос Анджелис, когато напълно разбрал каква е идеята им с Джесика.

По време на фестивала Бакалова носеше няколко образа на Self-Portrait – такива, които напомняха на Пастър за нещата, които самата Ивана би носила.

„Мария и аз знаехме от самото начало, че това е посоката, в която искаме да вървим за Кан“, споделя стилистката. „Гледахме едночасов документален филм за Ивана и беше невероятно. Не знаехме, че тя е била модел, когато е била по-млада, за дизайнери като Тиери Мюглер и Versace. Тя обичала дрехите си и сътрудничеството с дизайнери за външния си вид. Ивана винаги съчетавала огърлицата си с гривната, пръстените, обувките и клъча. Тя обичала да събира погледи, дори ако просто излизала, за да купи хранителни стоки“, казва още Пастър.

Първата визия на Бакалова включваше черно сако с букле с ресни и подходящи къси панталонки, съчетани с шита по поръчка розова копринена риза с панделка и красиви токчета. Според Джесика, Ивана Тръмп обичала богатството от цветове и комбинацията от различни материи не само в домашния интериор, но и в гардероба си. Ето защо с Мария са добавили огромните бижута и колиета към визията.

Вторият външен вид се състоеше от елече от черен креп с колан и плисирана пола от бял шифон и диамантени копчета. „Структурираните рамене, комбинирани с женствената долна половина, създават усещане за балансирана елегантност и мощна женственост“, обяснява Пастър.

Най-забавният външен вид беше бюстие с пайети и яке отгоре, съчетано с искрящи бижута на Chopard. „Ако погледнете снимки на Ивана през 80-те години, всичко е с пайети и ресни с мъниста“, казва Пастър. „Този външен вид наистина улавя същността ѝ“.

Четвъртата и последна визия се състоеше от шикозен кремав костюм с пола, който беше стилизиран с тъмни бижута на Chopard.

Целта на Пастър е клиентите ѝ да се чувстват уверени на червения килим, нещо, което несъмнено постигна с Бакалова.

„Чувствах се уверена, овластена, красива и мисля, че така се е чувствала Ивана, когато се е обличала“, казва актрисата. Допълва, че влизането в образа е много повече избиране на дрехите, особено когато изобразяваш такава емблематична жена. „Трябва да имате тази дълбока връзка, да разберете нейната житейска философия, нейните преживявания – добрите и лошите. Но модата, тоалетите? Това е забавната част. Обединява героя. И нямам търпение да покажа това извън екрана – това ще бъде много запомнящо се турне“.

„Стажантът“ е дело на датско-иранския режисьор Али Аббаси и показва историята на младия Тръмп, който се опитва да пробие в индустрията за недвижими имоти през 70-те и 80-те години на миналия век. Проектът бе един от най-чаканите на филмовия фестивал в Кан, като само лебедовата песен на Франсис Форд Копола, Megalopolis, се чакаше с по-голямо нетърпение. Преди официалната премиера на „Стажантът“, никой не го е гледал, тъй като проектът е бил завършен само няколко дни по-рано.

За още новини от света на звездите последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари