IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Snimka Posoka Boec

10 табута на първа среща

9 юни 2016 15 00

Не говорете за бившия си, нито за политиката или за секс

Снимка: outnow.ch

Снимка: outnow.ch

Британският експерт по връзките Мишел Люис е разкрила 10 неща, които човек не трябва да прави или казва на първа среща.

Въпросните неща могат да съсипят настроението на масата и да накарат човека от среща да иска срещата да приключи възможно най-бързо.

Ако не искате вашата първа среща да се превърне в бедствие избягвайте следните 10 неща:

1. Да се държите така сякаш продавате стока, забравяйки за флирта

Когато става дума за първа среща и за първи по-задълбочен разговор с даден човек, не трябва да говорите само за себе си цяла вечер, опитвайки се да направите силно впечатление като се правите на велик, все пак другият човек няма да ви купува. Какво има да се хвалите! Той/тя ще ви хареса много повече, ако се интересувате от него/нея и му го покажете. Не забравяйте и лекия флирт по време на срещата.

2. Да си признавате, че сте столкър в социалните медии

Дори да е така, не го признавайте. Хората все още смятат за леко страховито дебненето в социалните медии, макар че това е хоби на много от младите.

3. Да разпитвате човека отсреща сякаш е на интервю за работа

Не трябва да подлагате човека, с когото сте излезли на кръстосан разпит като изстрелвате въпрос след въпрос. Толкова много хора биха си тръгнали от подобна среща с облекчение и не биха се подложили втори път на това.

4. Ако сте мъж – да забравите да платите сметката, ако сте жена – да си платите своята част от сметката

Рицарството не е мъртво. На първа среща е редно мъжът да плати, дори жената да предложи своя дял от сметката. Ако мъжът не плати, жената едва ли ще го хареса много-много. Ако тя настоява да си плати, той може пък да се почувства унижен.

5. Да нервничите

Ако сте нервни на първата си среща с даден човек, поне не го показвайте твърде явно. Ако се държите твърде емоционално, приповдигнато, стреснато или неадекватно, няма да се покажете в много добра светлина.

6. Да не изслушвате събеседника си

Важно е да слушате това, което другият човек ви казва. Задавайте му въпроси по теми, които той вече е загатнал. Изслушването на другия човек ще му подскаже, че вие го харесвате за свой събеседник и намирате разговора ви за интересен и увлекателен.

7. Да говорите цяла вечер за политика

За съжаление, без значение колко са важни изборите, все пак разговорите за политика, както и за спорт, и за други горещи теми, не са подходящи за първа среща. Само ако сте на една вълна със събеседника си и сте еднакво запалени по даден спорт, отбор, политик или партия и убежденията ви съвпадат, тогава можете да говорите по тези теми.

8. .. или пък за секс

Оставете разговора за секс за следващите си срещи, не го започвайте още на първата. Ако излизате с даден човек за първи път и не се познавате добре, ще бъде супер странно да му разказвате сексуалните си преживявания от миналото или да му разкривате предпочитанията си в леглото.

9. Да се напиете като прасе или пък да не близнете и капка алкохол

Много хора се чувстват нервни преди първа среща и някои от тях се напиват още след второто спиртно питие. Затова трябва да внимавате да не облекчите напрежението твърде бързо и да се изложите. Все пак не отказвайте алкохола напълно, защото ще изглеждате твърде скучни и стерилни.

10. Да изпращате смесени послания

Важно е да покажете на човека с когото сте излезли на първа среща, че наистина го харесвате, за да има той смелост да ви покани на втора. Ако в усилията си да се направите на много готини вие се държите пренебрежително с този човек, той може и да не ви потърси повече, а вие да си падате по него. Също така не декларирайте, че не си търсите сериозна връзка, ако всъщност се оглеждате за точно такава. Бъдете максимално искрени.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари