IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Майк Тайсън разкрива как го променя медитацията

27 февруари 2022 18 00

„Умирам всеки път...“, казва той и се сравни с шаман

БГНЕС

БГНЕС

Медитацията има множество ползи за тялото и е едно невероятно изживяване. Това признава Майк Тайсън в подкаста Hotboxin'. Вместо да говори повече за състоянието на бокса в момента, той разкри опита си с източното изкуство и дори се нарече шаман.

„Умирам всеки път, когато медитирам“, обяснява известният боксьор, който сякаш излиза от тялото си и се пренася в един друг свят.

По думите на Майк, подобно на шаманите, той разчита на даровете от природата, за да се лекува.

„Няма да кажа, че съм просветлен, но имах пророчески усещания... Казаха ми, че мълчанието е Божия език и затова медитираме“, продължи той.

Пред играча на американската футболна лига Сакуон Баркли, с когото разговаря, Тайсън изтъкна как медитацията не само подобрява настроението, но и спомага за паметта, концентрацията и намаляването на стреса.

Преди близо година Майк сподели, че именно смирението му е помогнало да се справи с предизвикателствата на живота. А чрез медитацията, която практикува близо 10 години, той постига баланса между духа и тялото, който е много важен.

Неслучайно профилната снимка на звездата в Instagram е с ръце една в друга, готови за молитва и сеанс.

По-рано Тайсън призна, че разчита и на визуализация, за да може да се откъсне от битовизмите, с които се среща всеки ден.

„Имам предвид, че се фокусирам върху проблема с всяка частица от тялото си, всяка молекула. Общо взето умирам, когато медитирам, направо не е за вярване. Използвам лекарства от животински и растителен произход. Не мога да кажа, че се чувствам просветлен. Но определено имам божествени усещания“, поясни той.

„Постигнете целите си и повишете увереността си“, приканва боксьорът, който вече анонсира новия си проект – Fight camp. Създавайки интерактивната система за домашни тренировки, той иска да мотивира хората да се раздвижат и да поддържат форма също като него.

„Няма нищо по-удовлетворяващо от това да нанесете солиден удар върху крушата... и след това още един. Преди да се усетите, вие сте в зоната“, пише в представянето на програмата, в която специалисти разкриват как да започнете вашите първи стъпки в бокса.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари