IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Йога – тайната на Пол Маккартни за перфектна форма

31 август 2022 10 40

С практиките си той се грижи и за своята психика

БГНЕС

БГНЕС

Пол Маккартни навърши 80 години в средата на юни. Но въпреки възрастта си, не спира да работи. Малко след като почерпи за своето остаряване, той пя и свири близо 3 часа на сцената на фестивала „Гластънбъри“. Сигурно се чудите откъде намира сили? Отговорът се крие в неговата йога практика, с която не само поддържа форма, но и постига баланс между духа и тялото.

Неслучайно певецът се превърна в най-възрастния хедлайнър, излизал през годините на популярното събитие. След страстта към музиката, йогата заема останалото място в сърцето му. И той неведнъж е споделял, че тя му е помагала в много трудни моменти.

По-рано звездата и член на легендарната група Beatles разкри в подкаста Smartless, че за него йогата е начин на живот. И добави, че я практикува редовно със свои приятели, сред които Лорн Майкълс и Алек Болдуин.

По думите на Маккартни, докато някои мъже ходят на крикет, билярд, да изпият по бира на бара или да гледат мач, той прави йога със своите съмишленици.

Алек Болдуин хвали йога уменията на Пол Маккартни

В интервю за Politico от 2013 г., холивудската звезда призна, че от групата, в която членува, само певецът изпълнява всичко както трябва. „Той има тялото на 17-годишно момче“, добави той, изтъквайки колко се възхищава на духа и упоритостта му.

Все пак, Маккартни обяснява, че чисто физическото изпълнение на асаните върви ръка за ръка с духовното себеусъвършенстване. През 2015-а той призна, че се интересува от трансцендентална медитация, заради която пътува чак до Индия и се запознава с учителя Махариши Махеш Йоги.

„Винаги, когато имам шанс в натоварен график, медитирам. Винаги обичам да отделям време и просто да медитирам. Това е хубаво нещо“, казва Пол, според когото понякога човек има нужда да се изключи от света и да забави малко темпото.

Освен йогата, Маккартни спазва и здравословен режим

В интервю за Smartless музикантът посочва, че не е на 100% здрав, но се старае да спазва някакъв режим. Той включва дългогодишно вегетарианство (диета на растителна основа) и ежедневни тренировки у дома. В тази връзка бийтълсът обясни, че обикновено денят му започва на постелката. След йогата той прави малко кардиоупражнения и дори заставане на глава, за да раздвижи кръвта в тялото.

„Хей, това е доста впечатляващо, човече“, каза той, посочвайки как събира погледите във фитнеса, когато завърши с обръщането по глава.

Упражнения за по-добро зрение

Много издания разкриват, че йогата има много ползи за тялото. Ето например упражненията за очи, които Пол спазва от години. Миналата година, гостувайки на подкаста „Поведение на маса с Джеси и Лени Уеър“, той посочи, че именно чрез тях успял да запази зрението си. И винаги ще е благодарен за това, че ги е научил в Индия.

Според Маккартни, очите са с важни мускули като много други в човешкото тяло. И ние трябва редовно да се грижим за тяхното укрепване.

След като сподели колко добре му влияят упражненията, певецът ги записа в специално интервю, за да помогне на своите последователи. И препоръча да изпълняват поне три серии от по три секунди.

„Ние не използваме очите си достатъчно добре. Седим на компютри или гледаме телевизия по цял ден, или четем книги. Така че, вие използвате само един набор от мускули“, обяснява той.

Онова, което трябва да направите, е да гледате първо в най-високата точка срещу вас, след това да задържите погледа си в центъра, после в най-ниската точка. После може да въртите очите наляво и надясно, да изпълнявате диагонали или „изписвате“ геометрични фигури. Всичко това може да правите насред природата – в гората, на фона на ясно небе или вода.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари

Макс ( преди 1 година )
Йогата води до пълна деградация. Нищо хубаво не може да ви се случи в йогата.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Макс ( преди 1 година )
За съжаление йогата води личността до пълен упадък. Това е една псевдо философия предназначена да обслужва разни шарлатани.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар