IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Във форма на 54 – тайните на Даниел Крейг

16 септември 2022 16 30

Ето какви здравословни навици следва агент 007

БГНЕС

БГНЕС

Даниел Крейг навърши 54 през март тази година. Звездата от филмите за агент 007 все още работи активно в киното и не смята да се оттегля. Дори скоро ще го гледаме в Glass Onion: A Knives Out Mystery, като се говори, че той ще снима още един филм от поредицата. За целта трябва да поддържа своята форма, а това въобще не е проблем за него, въпреки годините му. Причината е, че има здравословен режим и не обича да го нарушава.

През 2012 г. мъжът има близка среща с кралица Елизабет Втора. Двамата си партнираха по повод скеч за Олимпийските игри в Лондон. Тогава двамата трябваше да скочат от хеликоптер и да се приземят на стадиона „Уембли“. Разбира се, това направиха каскадьори, но Крейг посочва, че винаги ще помни разговорите и чувството за хумор на монарха.

Все пак, има и много моменти на снимачната площадка, в които Даниел се справя сам с каскадите. За целта тренира усилено.

Как Крейг поддържа своята форма?

Даниел Крейг,

БГНЕС

Актьорът не обича социалните медии

Има много хора, сред които доста известни личности, които прекарват часове онлайн. И навсякъде, където ходят, снимат с телефона, след което публикуват какво правят във Facebook, Twitter и Instagram. Е, Даниел Крейг със сигурност не е от тях, защото предпочита да пази личния си живот.

„Мога категорично да заявя, че никога в живота си няма да влизам в социалните медии“, казва той пред списание Sorted. И обяснява, че иска да запази някои моменти само за себе си.

„Не разбирам защо хората искат да говорят с мен или да ме накарат да изляза с тях или нещо подобно, така или иначе. Аз съм сравнително скучен и харесвам собственото си пространство“, обяснява звездата.

Така нареченият детокс от електронни устройства и социални мрежи е онова, което помага на Крейг да се справи със стреса и да избягва излишно напрежение и депресивни мисли. Освен това има повече време за близките си.

Усилена подготовка за филмите за Джеймс Бонд

Даниел Крейг,

БГНЕС

Даниел Крейг неведнъж споделя пред медиите, че е дал всичко от себе си за филмите за агент 007. За целта е работил активно с треньора Саймън Уотърсън.

По данни на Men's Journal Уотърсън и Крейг са започнали да се подготвят близо година и повече преди началото на снимките. Всеки месец те имали така наречените обучителни сесии, продължаващи до две седмици. А когато започнали да правят първите сцени, правели задължителни разтягания за 30-40 минути, преди да отидат на снимачната площадка, където прекарвали минимум 10 часа.

Строга диета за Даниел Крейг

Яйца, авокадо, кимчи и сок от корен на куркума влизат в строгия хранителен режим на звездата. Като бивш играч на ръгби, той винаги се е хранел здравословно и избягвал някои неща в менюто, за да не качва килограми.

Но за да влезе в костюма на агент 007, той трябвало да закусва с част от изброените храни, както и да не пие сокове със захар. След тренировка той обикновено се възнаграждавал с шейк за възстановяване на растителна основа, приготвен с протеини, зеленчуци и ядково мляко. Докато самия сок от корен на куркума взимал за естествен пробиотик, пише Men's Journal.

„Отказах се от тютюнопушенето и спортувах 5 пъти седмично. През почивните дни ядях и пиех това, което харесвах“, разказва той за режима си по време на снимки.

Даниел Крейг

БГНЕС

Какво включва една тренировка на Крейг?

Но не само здравословно хранене е достатъчно за постигане на формата на мъжа, влязъл в ролята на Джеймс Бонд. Той прави поне 10 минути кардио на различни видове колела във фитнеса. След това минава на упражнения с тежко въже с ръцете, както и такива с ролер на земята – за стягане на коремните мускули. Разбира се, той трябвало да изпълни между 12 до 20 повторения. Клекове, вдигане на топка, гирички и планк са други неща, които ползва, за да тренира всеки ден. Другото нещо, на което отделя време, когато има такова, е гребане във вода с лодка.

Разбира се, за да натрупа мускули, Крейг взимал и някои добавки като глюкозамин, протеинови шейкове, глутамин. Освен това, след като прекарвал почти целия ден в залата, си лягал по-рано, за да спи поне 7-8 часа.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари