IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

5 неща, които мъжете да спазват в грижата за лицето

24 януари 2020 08 40

Почиствайте кожата след всяка тренировка

Istockphoto

Много често жените подценяват грижата за кожата през зимата и имат проблеми като сухота, зачервяване и възпаление. А що се отнася до мъжете, при някои почистването на порите и използването на лосион за тяло въобще не фигурират в плановете им.

Може би си мислите, че мъжете не полагат особени грижи за кожата си, но накрая може да се окаже, че те дори купуват повече продукти от половинките си. Според проучване на Mintel, проведено през 2017 г., близо 64% от представителите на силния пол използват различни продукти за лице.

Д-р Дженифър Гордън коментира пред Men'sHealth, че кожата на мъжете се различава доста от тази на жените – в мастните жлези. Затова изисква специализирана козметика. Най-малкото всекидневното бръснене на космите по брадата може да я промени.

„Повишеното производство на мазнини в кожата може да доведе до акне и определени обриви, но от друга страна мъжете са по-малко податливи към изсушаване на кожата“, обяснява специалистът. По думите ѝ, мъжете трябва да почистват лицето си поне два пъти дневно, освен това да се мажат с крем за лице и да ползват нощен, богат на ретинол.

грижа за

IStockphoto

Ето 5 неща, които всеки мъж трябва да включи в рутинната грижа за кожата на лицето:

1. Козметика без силни аромати

Според дерматолозите, купуването на продукти за лице, които са без прекалено силни аромати, трябва да бъде приоритет на мъжете. Те не бива да гледат цената, а по-скоро съставът и марката. По данни на Американската академия по дерматология, продуктите с по-силен мирис имат токсини, които могат да раздразнят кожата и да причинят възпаление. От друга страна много продукти, на чиито опаковки пише, че няма аромат, може да съдържат скрити съставки с такъв.

тренировка, фитнес,

IStockphoto

2. Почистване след всяка тренировка

Само едно ходене на фитнес може да доведе до пъпки и възпаление, ако не почистите лицето си след това.

По оборудването в залата има милиони микроби. Освен това попиването на потта с кърпа води до навлизането на голяма част от тях в кожата. А това е предпоставка за проблеми по кожата на лицето като акне, зачервяване или сърбеж. Винаги след края на тренировката измийте хубаво лицето си в съблекалнята, а след като се приберете вкъщи, ползвайте специален продукт за почистване.

3. Почистване преди лягане

Много мъже имат професии, заради които кожата им се омазнява доста и замърсява. Освен това, някои се прибират и дали заради умора или липса на подходяща козметика, измиват лицето си със сапун и вода. Това също върши работа, но понякога може да причини изсушаване.

Дерматолози съветват да почиствате с памучен тампон и лосион преди лягане, за да може да сте сигурни, че сте премахнали добре всички мръсотии. След това нанесете подходящ нощен крем, за да овлажните допълнително кожата на лицето.

маска за

IStockphoto

4. Изпробвайте маски за лице

Не е казано, че само жените бъркат разни смеси и ги нанасят на лицето. Вие също може да стреснете половинката си, появявайки се с черна маска. Ще откриете, че всъщност тази част от грижата за кожата може да бъде много приятна.

Има най-различни маски – за премахване на черните точки, за регенериране и хидратиране... Тези с глина, например, са подходящи за мъжката кожа, защото поемат излишния себум от порите и убиват бактериите в клетките, причиняващи възпаление и пъпки.

Каквото и да изберете, винаги четете етикета и се съобразявайте с вашия тип кожа.

5. Не стискайте пъпките

По принцип изстискването на пъпките с нокти е присъщо повече на жените, но някои по-суетни мъже също имат този лош навик. Ако посетите козметик, той ще ви обясни, че това е напълно грешно. Освен раните, които може да си направите, ще замърсите и възпалите още повече кожата, което само ще ви донесе повече пъпки, от които всъщност искате да се отървете.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари