IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Любопитни факти за целувката

7 юли 2019 05 00

И куп причини да се целувате по-често

Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

Целуването е прекрасно нещо и носи удоволствие и щастие, когато е с любим човек. Преди да наблегнете на това действие, може да се запознаете с някои интересни факти за обмяната на слюнка.

Какво се случва, когато се целувате?

Всички сме съгласни, че целуването е романтично и за някои дори по-интимен акт от секса, тъй като е натоварен с емоции (а не е въпрос на хормони), но малцина са наясно колко неща се трансферират от една уста в друга. Ако още не сте разбрали, говорим за слюнката, която партньорът прехвърля във вашата уста.

Какво представлява слюнката?

Слюнката всъщност е чиста, водниста и малко пенлива течност, отделяна от нашите слюнчени жлези. Какво се случва, когато предадете слюнката си? Знаете ли, че когато сте в средата на страстна целувка, всъщност прехвърляте много от вашата генетична информация и от своя страна вашият партньор знае много за вас и обратно?

Ето 7 наистина интересни факта, за които сме сигурни, че ще помислите по време на следващата целувка.

Заздравява зъбите

Да, тя няма силата на паста за зъби, но размяната на слюнка помага на зъбите ви да са по-здрави. Това е така, защото по време на целувка вие започвате да произвеждате повече слюнка, която се грижи за почистване на устата от бактерии.

Успокоява

Целуването и размяната на слюнка понижава нивата на хормона кортизол и вие се чувствате по-спокойни.

Заздравява имунната система

Още един плюс да обменяте лиги с половинката е фактът, че вие си разменяте около 80 милиона бактерии при целувка. Тялото ви се сдобива с нови видове бактерии и изгражда имунитет срещу тях, което ви прави по-трудно податливи на настинки и инфекции.

Обменяте си вкусове

И ако единият е ял чесън или е награбил другия веднага след ставане от сън, му прехвърля сутрешния си дъх. Определено не е добро изживяване!

Целуването е по-здравословно от стискането на ръце

Макар че си прехвърляте десетки милиони бактерии, целуването е далеч по-безопасно за здравето от ръкуването. Това е така, защото 95% от тези бактерии са безвредни, докато ръцете ви събират далеч повече опасни микроби и бактерии.

Целуването повишава кръвообращението

Фактът, че се чувствате заредени и превъзбудени след активно целуване не е само в главата ви. Зачервените бузи и кръвта в главата и други части от тялото ви са в резултат на повишеното кръвообращение.

Намалява менструалните крампи

Когато се целувате и обменяте слюнка, тялото ви се зарежда с хормони на щастието, които са естествено обезболяващо и намаляват менструалните крампи и други болки.

Намалява и главоболието

Да! Когато се натискате с половинката, кръвоносните ви съдове се разширяват и намаляват кръвното налягане. Целият процес намалява интензивността на главоболието ви.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари