Валери Агуеман е сертифициран диетолог и основател на собствен уелнес уебсайт.
Още когато е на 15 години, тя много добре знае, че иска да се занимава професионално с изготвяне на хранителни режими. „Растейки аз трудно приемах тялото си и нямах добри отношения с храната“, казва тя пред Women's Health. Добавя, че е искала да промени косата, цвета на кожата си и телосложението си, за да се впише в обществото.
За да направи това обаче тя се изтощава физически и психически. „Тренирах прекомерно, ядях по-малко от това, от което тялото ми имаше нужда. Никога не бях доволна от себе си“. Така Валери започва да изследва правилното хранене и каква връзка има то с перфектната фигура. Открива, че храната влияе върху това как се чувствате и как функционирате. „Храната е наука и аз исках да науча повече за нея“, казва тя.
Десетилетие по-късно Агуеман вече дава професионални съвети на хора от цял свят, които нямат представа как да постигнат желаните ефекти. „Едно от най-големите недоразумения, които жените имат по отношение на храненето, е мисленето, че има универсален подход към отслабването. Всяка жена е уникална и има специфични хранителни нужди“, казва диетоложката. Добавя, че не трябва да се демотивирате, ако видите, че един режим работи при другите, а при вас не дава резултат.
Валери споделя с Women's Health ежедневното си меню, с което се надява да вдъхне кураж на всеки, който е тръгнал по нейния път.
Закуска
Агуеман често променя сутрешните си хранения. Понякога яде остатъци от вечерята си или пък се задоволява с кисело мляко. Други сутрини пък си забърква две яйца с моцарела, задушени зеленчуци и нарязано авокадо. „Комбинацията от протеини и мазнини ми помага да се чувствам сита“, обяснява тя.
Обяд
Тъй като в момента работи от вкъщи, Валери обича да си прави пица за обяд. За да станат нещата по-бързо, тя разчита на предварително приготвена основа от пълнозърнесто тесто. Отгоре слага моцарела, доматен сос, зеленчуци и подправки. По този начин диетоложката поддържа тялото си енергизирано.
Вечеря
Що се отнася до вечерята, Агуеман обича да експериментира с вкусове и рецепти, но обикновено залага на сьомгата като избор за протеин. „Тя е универсална и обичам вкуса й“, казва тя пред Women's Health. Валери посочва, че рибата е богата на омега-3 мастни киселини, за които е доказано, че намаляват възпалението, понижават кръвното налягане и има изобилие от полезни вещества като витамини от груба В, калий и селен.
Към сьомгата диетоложката добавя тестени изделия или зеленчуци, пикантно оризово ястие или сладки картофи и спанак. „Обичам да експериментирам със съставки и да ги пресъздавам по мой уникален начин. Забавно е!“.
Десерт
За десерт Агуеман избира нещо, което има страхотен вкус и храни душата ѝ. Според нея, душевното хранене е също толкова важно, колкото физическото. „Обожавам сладко. Сладоледът ми е любим и винаги ми придава добро настроение“.













Румен Радев: Египет е значим партньор за България и ЕС
Русия свали 164 украински дрона през нощта
Дневен хороскоп за 2 ноември за всички зодии
Плащаме повече за зеленчуци, месо и яйца
Магнитни бури през ноември 2025 г.: Кои са най-опасните дати
2024 г. вероятно е била най-горещата в последните 125 хил. години
Пробив в създаването на диаманти с помощта на електрони
В Китай се готвят да изстрелят ракетата Long March 2F с пилотирана мисия Shenzhou 21
Странно но: Мачовете срещу Левски са най-лесни
Зоват за победи за ЦСКА с по 5:0, 6:0, 7:0, 8:0!
Тунчев готви капан за Веласкес и Левски
Любовен хороскоп за ноември
Възстановяване на самочувствието след раздяла – какво помага?
3 упражнения, с които да намалите мазнините около талията при перименопауза
Нумерологична прогноза за 2 ноември
Откриха нови сигнали в мозъка, чрез които се диагностицира Паркинсон
Кои храни са най-вредни за мозъка?
Как да разпознаем инфекциозна мононуклеоза в детска възраст?
Какво е козметичен фастинг и защо набира популярност?
Остави коментар
Hhhh
( преди 5 години )