IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Snimka Posoka Boec

Диетолог: В менюто ми задължително има пица и сладолед

2 октомври 2020 11 00

Валери Агуеман споделя какъв е дневният ѝ режим

Снимка: Pexels

Валери Агуеман е сертифициран диетолог и основател на собствен уелнес уебсайт. 

Още когато е на 15 години, тя много добре знае, че иска да се занимава професионално с изготвяне на хранителни режими. „Растейки аз трудно приемах тялото си и нямах добри отношения с храната“, казва тя пред Women's Health. Добавя, че е искала да промени косата, цвета на кожата си и телосложението си, за да се впише в обществото. 

За да направи това обаче тя се изтощава физически и психически. „Тренирах прекомерно, ядях по-малко от това, от което тялото ми имаше нужда. Никога не бях доволна от себе си“. Така Валери започва да изследва правилното хранене и каква връзка има то с перфектната фигура. Открива, че храната влияе върху това как се чувствате и как функционирате. „Храната е наука и аз исках да науча повече за нея“, казва тя. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by by Valerie Agyeman, RD (@flourishheights) on

Десетилетие по-късно Агуеман вече дава професионални съвети на хора от цял свят, които нямат представа как да постигнат желаните ефекти. „Едно от най-големите недоразумения, които жените имат по отношение на храненето, е мисленето, че има универсален подход към отслабването. Всяка жена е уникална и има специфични хранителни нужди“, казва диетоложката. Добавя, че не трябва да се демотивирате, ако видите, че един режим работи при другите, а при вас не дава резултат. 

Валери споделя с Women's Health ежедневното си меню, с което се надява да вдъхне кураж на всеки, който е тръгнал по нейния път.

Закуска

Агуеман често променя сутрешните си хранения. Понякога яде остатъци от вечерята си или пък се задоволява с кисело мляко. Други сутрини пък си забърква две яйца с моцарела, задушени зеленчуци и нарязано авокадо. „Комбинацията от протеини и мазнини ми помага да се чувствам сита“, обяснява тя.

Обяд

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by by Valerie Agyeman, RD (@flourishheights) on

Тъй като в момента работи от вкъщи, Валери обича да си прави пица за обяд. За да станат нещата по-бързо, тя разчита на предварително приготвена основа от пълнозърнесто тесто. Отгоре слага моцарела, доматен сос, зеленчуци и подправки. По този начин диетоложката поддържа тялото си енергизирано.

Вечеря

Що се отнася до вечерята, Агуеман обича да експериментира с вкусове и рецепти, но обикновено залага на сьомгата като избор за протеин. „Тя е универсална и обичам вкуса й“, казва тя пред Women's Health. Валери посочва, че рибата е богата на омега-3 мастни киселини, за които е доказано, че намаляват възпалението, понижават кръвното налягане и има изобилие от полезни вещества като витамини от груба В, калий и селен. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by by Valerie Agyeman, RD (@flourishheights) on

Към сьомгата диетоложката добавя тестени изделия или зеленчуци, пикантно оризово ястие или сладки картофи и спанак. „Обичам да експериментирам със съставки и да ги пресъздавам по мой уникален начин. Забавно е!“. 

Десерт

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by by Valerie Agyeman, RD (@flourishheights) on

За десерт Агуеман избира нещо, което има страхотен вкус и храни душата ѝ. Според нея, душевното хранене е също толкова важно, колкото физическото. „Обожавам сладко. Сладоледът ми е любим и винаги ми придава добро настроение“. 

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари

Hhhh ( преди 4 месеца )
Луди времена, така като се я цитирали, момичето изглежда объркано и си няма понятие от храна.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар