IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Диетата на звездите: Дневното меню на модела Оливия Кулпо

18 август 2020 10 45

Тя залага на храни, богати на протеин и забравя за въглехидратите

Снимка: БГНЕС

Оливия Кулпо краси новото лятно издание на списанието Sports Illustrated и показва на света, че добре се грижи за фигурата си, дори по време на изолацията. Въпреки че в момента професионалните ангажименти на модела са силно лимитирани, Кулпо продължава да поддържа страхотна форма.

Тя много добре знае, че ключът към красотата се крие в здравословното и правилно хранене. Това правило важи още повече в света на модата и списанията, където фигурата привлича клиентите. Когато разполага само с пет дни, за да се подготви за снимките за Sports Illustrated, които са се провели в Бали през ноември 2019 година, Оливия е отделила специално внимание на хранителния си режим.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Olivia Culpo (@oliviaculpo) on

Тя изключи алкохола от менюто си и го замени с големи количества вода. Забрави за захарните и тестените изделия и се съсредоточи върху интензивните тренировки. Когато обаче не трябва да застава на корицата на списание, Кулпо е доста по-спокойна за режима си. „Придържам се към правилото 80/20“, казва тя пред Women's Health. По време на карантината обаче то се е променило на 40/60, но равновесието е задържано.

Това, към което моделът се опитва да се придържа без значение дали има професионални ангажименти или не, е зареждането с достатъчно фибри и протеини. 

Ето какво е дневното меню на Оливия Кулпо

Закуска

Оливия казва, че е от хората, които стават доста рано сутрин и че кученцето ѝ помага да започне деня си. „Преди ставах около седем или осем, но сега имам куче, така че се събуждам към 6“, споделя тя пред Women's Health. След като стане, Кулпо започва деня си със закуска от кафе и плодове, богати на фибри.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Olivia Culpo (@oliviaculpo) on

„Пия горещо кафе с бадемово мляко и ям къпини, боровинки, малини и ягоди. Те са идеални за сутрините – толкова освежаващи и пълни с фибри“. След това е време за яйчен белтък и авокадо с препечена филийка.

Обяд

Тъй като дните ѝ са натоварени, Оливия се стреми да яде бързо, но засищащо ястие. Обикновено обедите ѝ са съставени от салати с пилешко месо и свежи зеленчуци. Когато не е в настроение за салата, моделът се насочва към печката, където приготвя пилешко месо с броколи и сладки картофи.

Снак

За да поддържа ситостта си между храненията, Оливия винаги държи подръка неща с фибри и протеини. „Вманиачена съм по ядките“, признава тя. Допълва, че често смесва няколко вида, защото обича солта да е в по-големи количества. Тя също така обича да яде стафиди, кашу, бадеми и фъстъци. Те я зареждат с енергия, която ѝ е нужна на снимачната площадка.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Olivia Culpo (@oliviaculpo) on

Освен това, звездата обича и сладките междинни хранения. „Смутитата са много засищащи, така че понякога залагам и на тях“, казва Кулпо. Обикновено те се състоят от замразен банан, какао, малко бадемово масло, сол, канела, ванилия и протеин на прах.

Вечеря

Когато е време за вечеря, Оливия обикновено залага на комбинацията от зеленчуци и протеини. Едно от любимите ѝ ястия е паста, която имитира тестено изделие, с пилешко месо, доматен сос и гъби. Друго, на което не може да устои, е юфката, направена от фибри. 

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари