IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Chernomore Start.bg Posoka Boec

Диетата на звездите: Дневното меню на Аиша Къри

15 август 2020 21 00

Съпругата на Стеф Къри успя да свали 15 килограма

Снимка: БГНЕС

Аиша Къри е супергерой. Докато отглежда трите си деца, тя успя да построи и империя. Омъжена за баскетболиста Стеф Къри, Аиша дълго време беше гледана просто като съпругата на известен спортист, но постепенно тя записа и своето име в списъка на успелите.

Написа готварска книга, собственик е на ресторант и влезе в бизнеса с кухненски уреди и пособия. Освен това, тя работи с няколко организации, включително „No Kid Hungry“ и семейната „Eat. Learn. Play“. В момента мисията ѝ е да живее по-здравословно и да научи другите да го правят. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ayesha Curry (@ayeshacurry) on

Не е изненадващо, че първото нещо, което Аиша променя, е хранителния си режим. „През последните години, след като навърших 30, започнах да мисля как храната може да ме накара да се чувствам по-добре“, казва тя пред Women's Health. Допълва, че трябва да се научим да обичаме това, което ядем. Отказва се от строгите диети, но спазва режима 80/20.

Г-жа Къри казва, че здравословният начин на живот не се състои само във външността, а и в това как се чувстваш и отвътре. 

Закуска

Аиша започва деня си с хидратация. „Обикновено пия една чаша топла вода с лимон“, казва тя. Според нея, това затопля организма й и я кара да се чувства добре още със ставането. 

Следва кафе, в което слага малко индийско масло, известно като ГХИ. Това е разтопено по специален начин краве масло. След термичната му обработка, то вече не носи характеристиките на животинска мазнина. Пълномасленото кафе на Аиша я зарежда с енергия за целия ден.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ayesha Curry (@ayeshacurry) on

Преди обяд обаче е време за половин авокадо, което се хапва два часа след закуската. След това идва и тренировката. „Опитвам се да поддържам упражненията си интересни и различни“, казва тя пред Women's Health. Понякога тя залага на колоездене или пък на тренировките HIIT. Друг път е ред на скачане на въже и няколко силови упражнения.

Обяд

След тренировъчната сесия, отново е време за ядене. Тук на преден план идват салатите, към които се добавя определено количество протеин. „Обожавам комбинацията на обикновено, къдраво и брюкселско зеле със сьомга“. Като автор на готварска книга, Аиша си прави и собствен салатен дресинг.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ayesha Curry (@ayeshacurry) on

Сосът за салата се състои от кленов сироп, зехтин, лимон и дижонска горчица. Когато няма много време, г-жа Къри се задоволява само с изцеждането на един лайм и малко мед. 

Снак

Аиша не е голям фен на междинните похапвания и затова често залага на течности в средата на деня. „Обикновено пия вода или билков чай преди вечеря“, признава тя. Когато все пак огладнее, залага на бананови чипсове, половин банан или хикама. 

Вечеря

Когато стане време за вечеря звездата пълни чинията си с протеин и много зеленчуци. „Понякога хвърлям всичко в тигана и го оставям да се сготви. Просто нямам време“. Цялото семейство е фен на броколите, брюкселското зеле и аспержите. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ayesha Curry (@ayeshacurry) on

Пържените картофи също са предпочитана вечеря на семейство Къри. Обикновено в тяхната къща се готви протеин като скариди, пуйка, риба или смляно агнешко месо. След това се сервира с вкусен сос и зеленчуци върху оризова основа. 

Десерт

С течение на годините вкусът на Аиша за сладко се е променил изключително много. „Когато бях на 20, отивах в ресторант и първото, което исках да видя, е менюто с десертите“, казва тя. Сега обаче нещата стоят по друг начин и тя се храни много по-здравословно и балансирано.

Двете лакомства, на които не може да устои, са зърнената закуска и плодове с бита сметана. И макар да не пие много алкохол, г-жа Къри понякога си позволява да изпие една чаша вино. 

„Мръсен“ ден

В един от двата почивни дни, Аиша си прави цял празник в кухнята. Първоначално е избирала неделя за своя „мръсен“ ден, но сега залага на събота. Казва, че това е най-добрият ден от седмицата, защото пробва нещо ново и интересно. 

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари