IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тя е Жизел Бюндхен и има 14 навика за поддържане на перфектна форма

2 ноември 2022 08 30

Ето какъв е нейният режим

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

След като стана ясно, че разводът ѝ с Том Брейди е финализиран, супермоделът Жизел Бюндхен отново е в светлината на прожекторите. Това не е непознато място за нея, въпреки че през по-голямата част от кариерата ѝ заглавията са фокусирани предимно върху невероятно здравословния и холистичен начин на живот.

Въпреки че е известна със своята слаба и гъвкава фигура, 42-годишната майка на две деца се противопоставя на стереотипите за традиционния супермодел, когато става въпрос за нейния атлетизъм. „Жизел е повече спортист, отколкото модел“, казва инструкторката ѝ по пилатес Нона Глейзер. По думите ѝ, Бюндхен е най-атлетичният човек, когото познава, и постоянно движи тялото си.

Няма да намерите Жизел в модните диети или на най-новите тренировки. Вместо това тя възприема подхранващ подход за ума и тялото, фокусирайки се върху здравето, фитнеса и правилното хранене. Нейните здравословни навици може да изглеждат строги за повечето хора, но според нея, те ѝ помагат да се чувства добре и насърчават отговорността към околната среда.

14 навика на Жизел Бюндхен за поддържане на перфектна форма

1. Започва деня с топла вода с лимон и зелен сок

Глейзър разкрива, че супермоделът започва всеки ден с топла вода и лимон – напитка, която е страхотна за имунната система, тъй като е пълна с витамин С. Въпреки че има ограничени изследвания, подкрепящи ползите конкретно от водата с лимон, може да я пиете преди хранене за стимулиране на отслабването. Разбира се, тя трябва да е комбинирана с нискокалорични ястия, за да постигнете желания успех. След лимоновата си вода, Бюндхен си прави и зелен сок у дома, който съдържа целина, къдраво зеле и всякакви зеленчуци, които има у дома.

2. Растителна диета

„Поддържаме предимно растителна диета. Това ни кара да се чувстваме добре и също така има по-малко въздействие върху околната среда“, казва Бюндхен пред Marie Claire.

През 2016 година Алън Кембъл – личният готвач на семейството на Жизел – каза пред Boston Globe, че диетата им се състои от 80% зеленчуци, от които обаче се изключват домати, чушки, гъби и патладжани. Причината е, че те не са противовъзпалителни. Останалите 20% са съставени от органични, постни меса от тревопасни животни, които са отглеждани без антибиотици и хормони, както и дива уловена риба или морски дарове.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Gisele Bündchen (@gisele)

Според диетолози, поддържането на растителна диета определено е умно решение за по-голямо екологично съзнание. Те обаче не препоръчват елиминирането на каквито и да било зеленчуци. Според тях, те са пълни с хранителни вещества и няма убедителни изследвания за вредното им въздействие върху тялото или причиняването на възпаления.

3. Сурова храна

Бюндхен също похапва понякога и сурова храна, обикновено когато е на почивка. Когато се намира в Коста Рика, хранителният ѝ режим се състои от 80% сурова храна, включително големи цветни салати и много пресни зеленчуци.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Gisele Bündchen (@gisele)

Въпреки че диетолозите подкрепят яденето на повече зеленчуци, суровите невинаги са по-добри от варените. Много зеленчуци имат например високо съдържание на антиоксиданти, когато са сготвени, като бета-каротин в морковите и ликопен в доматите.

4. Обядът е най-обилното ѝ хранене

Жизел е склонна да яде повече през деня. Според диетолога ѝ, тя консумира най-голямото си хранене за нея именно на обяд, след което завършва с по-малка вечеря. Макар това да е добър подход, всъщност не времето, а качеството на храната е от ключово значение за фигурата. Важно е в края на деня да сме доволни и сити от това, което сме хапнали, а не да изпитваме глад.

5. Пие чай

По време на интервю за британския Vogue тази година Бюндхен разкри, че използва чая като лекарство, разкривайки шкаф, пълен с най-различни видове, включително от копър, лайка и мента. „Винаги казвам, че природата е нашата аптека. Ако децата са болни, ще направя пресен чай от джинджифил с лимон и цяла тенджера с мед от манука. Това наистина е най-доброто нещо, което може да пиете“, казва тя. Допълва, че чаят от малинови листа много помага при менструални болки.

Диетологът ѝ аплодира любовта на Жизел към чая, тъй като той е пълен с хранителни вещества с противовъзпалителни свойства, които могат да помогнат за предотвратяване на някои видове рак, да намалят сърдечните заболявания и да поддържат имунното здраве.

Жизел Бюндхен се завърна към модата за лятната кампания на Burberry

Жизел Бюндхен е най-сексапилната градинарка в света

6. Премахва няколко неща от диетата си

Списъкът с това, което Жизел избягва, е обширен и включва бяла захар, бяло брашно, кафе, кофеин, млечни продукти и плодове. Опитът за ограничаване на прекалено преработените храни с високи количества добавена захар, натрий и наситени мазнини е препоръчителен. И все пак, някои от храните в списъка на Бюндхен – като кафе, кофеин и млечни продукти – всъщност имат ползи за здравето.

7. Яде органично

„В нашата къща се опитваме да ядем органични храни, които са сезонни и са местно отглеждани“, казва моделът пред Marie Claire. Допълва, че по този начин подкрепя местните малки бизнеси и вярва, че ще получи най-добрата и прясна храна. Тя също така отглежда собствена продукция и яде яйца, снесени от домашните кокошки.

8. Угажда си

От време на време Жизел си позволява да нарушава диетата. По думите ѝ, не е строга относно спазването на режима, като си позволява прегрешения в умерени количества. Любимото ѝ удоволствие е черният шоколад, както и своите сурови вегански десерти, които яде през цялото време.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Gisele Bündchen (@gisele)

Да си позволите малко прескачане на границата и да не бъдете супер стриктни относно диетата си определено е важно за цялостния манталитет на здравословно хранене. Ако искате парче черен шоколад всеки ден от седмицата, позволете си го. Не се спирайте, а просто ограничавайте количествата, като е добре да търсите и по-здравословни алтернативи на любимите ви десерти.

9. Медитация и съзнателност

Бюндхен също вярва, че красотата идва отвътре. „Рутината ми определено варира, тъй като пътуваме много, но обикновено започвам деня с няколко дълбоки вдишвания, разтягания и медитация“, казва тя пред Marie Claire. Допълва, че медитацията ѝ позволява да успокои и да изчисти ума си, а упражненията я зареждат с енергия за целия ден. Разкрива, че научаването да фокусира ума си върху важните неща ѝ е помогнало да постигне усещане за вътрешен баланс в живота си.

10. Йога

Супермоделът също така казва пред Marie Claire, че йогата ѝ помага да остане центрирана и балансирана, като ѝ носи яснота и мир. В книгата си Lessons: My Path to a Meaningful Life Жизел разработва и своя йога практика, пишейки че именно това ѝ е върнало радостта в живота.

11. Пилатес

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Gisele Bündchen (@gisele)

Пилатесът присъства три пъти седмично в рутината на Бюндхен. Според инструктори, тренировката избягва натоварването на ставите и мускулите, като същевременно укрепва мускулите и тонизира ръцете. Също така увеличава гъвкавостта на гръбначния стълб, ставите и мускулите и помага за предотвратяване на нараняванията.

12. Фокусира се върху формата и техниката

Ако искате да следвате режима на Жизел, трябва сериозно да помислите за формата и техниката. Тя насочва вниманието си върху правилното дишане и педантичното изпълнение на всяко упражнение. Целта ѝ е не да приключи по-бързо или да прави повече повторения, а да бъде най-точна в повтарянето на сериите и правилното изпълнение на движенията.

13. Хидратация

Тъй като начинът ѝ на живот е активен, Бюндхен дава приоритет на хидратацията. В допълнение към минералната вода, тя обича и кокосова, като я пие директно от ореха. Поддържането на правилна хидратация може да повлияе на всичко – от това как функционират органите до качеството на съня и настроението. Колко вода е необходима за достатъчно хидратиране зависи от различни фактори, включително телесно тегло, ниво на активност и възраст. Можете да използвате калкулатор, за да определите точното си количество.

14. Спортува на открито

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Gisele Bündchen (@gisele)

Бюндхен обича да спортува сред природата. Споделя, че прави всякакви упражнения на открито – конна езда, колоездене и каране на ски са сред любимите ѝ начини да бъде активна и да се свърже с природата. По думите ѝ, тези дейности ѝ помагат да поддържа форма, но също така ѝ дават яснота и перспектива.

За да научавате още интересни съвети от света на здравето и спорта, последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари