IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Жизел Бюндхен за най-травмиращото си дефиле

25 юли 2022 08 30

То се случва през 1998 година

Снимка: БГНЕС

Снимка: БГНЕС

Жизел Бюндхен е участвала в редица дефилета и модни кампании, които със сигурност са оставили отпечатък в живота ѝ. Някои ще запомни с усмивка, а други по-скоро ще иска да забрави. Такова е дефилето на Александър Маккуин през 1998 година, което Бюндхен нарича „травмиращо“.

Моделката участва в поредицата на британския Vogue „Живот в снимки“, където разказва за ранните си кариерни дни, споменавайки най-травмиращия момент досега. Тя показа снимка от въпросното дефиле на марката Alexander McQueen, проведено през 1998 година, което ще запомни със скандалния тоалет, който носи. По думите ѝ, дрехата е оставила горчив вкус в съзнанието на Жизел.

По време на видеото, на екран се показва 18-годишната Бюндхен, която е облечена в сребриста накъсана блуза, без сутиен и с чифт подходящо бельо. Това е било първото ѝ дефиле в Лондон, след като е ходила на цели 42 кастинга. Не е говорила добре английски, като си спомня, че никой не я е искал, защото по това време са се търсили много слаби момичета и тя не влизала в критериите.

Въпреки фигурата си, която по онова време се е смятала за закръглена, Жизел успява да получи работа като модел за Маккуин. Казва, че на кастинга е имало около хиляда момичета, но дизайнерът е избрал нея. Лошото било, че преди самото дефиле не е имало изпробване на дрехите, така че Бюндхен не е знаела точно какво ще носи. Ситуацията се усложнявала от факта, че моделката не знаела добре английски.

„Можех да кажа само няколко думи, но не разбирах повече от половината, които ми се казваха. Просто се преструвах, че разбирам. Попитах дали ще трябва да нося тениска, но те отрекоха и ми дадоха това. Започнах да плача“, казва Жизел.

Моделката била толкова разстроена, че изкуствените ѝ мигли постоянно се отлепвали, а гримьорът непрестанно я молел да спре да плаче. В крайна сметка, тя успява да се събере и да излезе на подиума, но през цялото си време е мислела за тоалета си. „Вървях и се молех баща ми никога да не види тази снимка“, разказва Жизел.

Допълва, че споменът е толкова ясен, защото преживяването е било изключително травмиращо и разтърсващо. Единственото, което Бюндхен е искала в този момент, е да си тръгне. Все пак, признава, че точно тази ситуация я е направила по-силна и устойчива на различни трудности в модната индустрия.

На друго място в интервюто, Жизел разкрива, че е страдала от безпокойство и пристъпи на паника по време на ранните си дни като модел. „Отстрани изглеждаше, че имам всичко, а бях само на 22 години. Отвътре се чувствах така, сякаш съм ударила дъното. Започвах деня си с мока фрапучино с бита сметана и три цигари, след което пиех бутилка вино всяка вечер“, спомня си моделката.

Очевидно тези дни вече са зад гърба ѝ, като Жизел се радва на щастливо и здраво семейство заедно с Том Брейди. Двамата се женят през 2009 година и имат две деца – Вивиан и Бенджамин.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари