IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тренирайте по-малко – тайната на Дакота Джонсън за супергеройска фигура

5 март 2024 08 30

Треньорът на звездата споделя режима ѝ за филма „Мадам Уеб“

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Сигурно си мислите, че един актьор, за да стане супергерой, ще трябва да прекарва часове във фитнеса и да се подложи на интензивен хранителен режим. Е, случаят с Дакота Джонсън не е точно такъв. Актрисата е новото допълнение в света на супергероите, влизайки в ролята на мадам Уеб в едноименния филм на Marvel. 

Треньорката Меган Руп, която се занимава с подготовката на Джонсън за филма, казва, че тайната за фигурата на актрисата всъщност се крие в по-малкото тренировки. Тя споделя рутината на Дакота и как можем да я включим в нашето ежедневие. Най-добрата част е, че нямате нужда от фитнес оборудване – единствената форма на кардио, която ще правите, е танци и всичко, от което се нуждаете, е най-много 45 минути свободно време

Тренировъчната рутина на Дакота Джонсън

Целта на Джонсън е била да изгради сила и издръжливост, за да бъде в крак с дългите дни на снимачната площадка. Предимството на актрисата е било, че тя вече е била открила режима на Руп и нейните танцувални кардио тренировки още по време на пандемията. Актрисата толкова много харесала сесиите, че се върнала за още, след като получила ролята на мадам Уеб. 

2-3 дни в седмицата 45-минутно танцово кардио + силови тренировки

Преди да започне работа по филма, Джонсън се среща с Руп лично два до три пъти седмично, за да направят традиционен 45-минутен клас за оформяне на цялото тяло, който включва танцово кардио за загрявка и тонизиращи упражнения, насочени към ръцете, краката, корема и дупето с използването на леки тежести. 

„Правихме танцово кардио с тежести на ръцете от по 3 килограма, след което вдигахме нагоре краката за коремните мускули, преминавахме към две комбинации, фокусирани върху глутеуса с тежести на глезена и завършвахме с кардио танц“, разказва Руп. 

Треньорката постоянно държала Джонсън под напрежение, като по време на почивките между сериите я карала да прави планк. По думите ѝ, нито една тренировка не била еднаква с предишната. Единственото, което е било общото помежду им, е загрявката с танци, след което се таргетират различни мускулни групи. Част от упражненията са фокусирани върху вътрешната част на бедрото, а други върху външната, дупето, корема или ръцете.

2-3 дни в седмицата 20+ минути танцово кардио + укрепващи тренировки

Когато Джонсън е била в разгара на снимачния процес, Руп ѝ изпраща различни тренировки, които актрисата да включи в ежедневието си, съобразявайки се с графика. Треньорката казва, че се ангажира с по-кратки тренировки, за да може човек да не се отказва и да не чувства прекалена умора. 

По думите на Руп, не е устойчиво да тренираме с часове всеки ден. Ако вместите поне 10 минути движение всеки ден, ще бъдете по-мотивирани да продължите с фитнеса и да видите резултати, в сравнение с това да тренирате интензивно през цялото време и в един момент да прегорите. 

Дакота Джонсън спи по 14 часа на нощ и медитира два пъти на ден

Звездни тренировки: Как Дакота Джонсън остава във форма

1+ ден в седмицата почивка и възстановяване

Отделянето на време за възстановяване е поставено високо в тренировъчните приоритети на Руп и тя е искала да предаде тази философия и на Джонсън. Тя препоръчва поне един ден почивка на седмица. Това обаче не означава да лежите на дивана по цял ден. По-скоро говорим за активна почивка – разходка навън, разтягане, сауна или дори лека йога. 

За още новини от света на модата и звездите последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари