Шоколадът е свързан с диабета, но не в смисъла, за който можем първоначално да си помислим.
Учени са установили, че младите хора с нормално тегло, които ядат шоколад, се предпазват от диабет, съобщи Food Consumer.
Консумацията на шоколад, две или повече порции на ден, намалява риска от диабет със 17%. Ползата е по-голяма, ако човек не страда от сърдечносъдови заболявания.
По-малка е при възрастните хора или тези с наднормено тегло. Експертите подчертават, че какаото и продуктите, в които то се съдържа, отдавна са включени в списъка на суперхраните. Те помагат да се предотврати развиването на сърдечносъдови болести.
Специалистите все още спорят за ползата от млечния шоколад, тъй като в него има много мазнини и захар. Безспорна е обаче тази на черния шоколад. Преди време бе установено, че шоколадът се бори с инсулиновата резистентност, окислителния стрес и възпаленията.














Послания на Вселената за всяка зодия за пълнолунието на 5 ноември
Войната на пътя: Фишове и актове не спират нарушителите
Най-голямата паяжина в света е открита в пещера между Албания и Гърция
James Webb открива следи от първите гигантски звезди
Американски физик за възможността 3I/ATLAS да има извънземен произход
Втора мощна слънчева експлозия за денонощие
Пуснаха билетите за България - Грузия
Краят на хегемонията наближава: Лудогорец е посмешище, а Левски лети
Тоталният срив на Лудогорец: Разградчани удариха невиждано дъно
От хип-хоп клубовете в Харлем до подиумите на Висшата мода – историята на streetwear стила
5 кристала, които ще повишат вибрацията в дома ви
2 зодии с голям напредък до края на 2025
Милена Аврамова за филма „Рожден ден“: Вселената започва да работи, когато правиш нещо хубаво
Гъбична инфекция на половия член – какво представлява и защо се появява?
УМБАЛ „Лозенец“ стартира кампанията „Мовембър 2025“ в подкрепа на мъжкото здраве
Само 40% от българите водят здравословен начин на живот, показва голямо здравно проучване
Какво е наследствена непоносимост към фруктоза?
Остави коментар