IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бърпи – за укрепване и баланс на тялото

14 март 2019 13 00

Кои са ползите от упражненията?

Източник: IStockphoto

Източник: IStockphoto

Изпълняването на бърпи е един от начините да укрепите и да стегнете поне малко тялото преди настъпването на пролетта. Бърпи се наричат серия от упражнения, които напрягат различни части на тялото.

С тези упражнения, които може да се правят не само в зала, а и в домашни условия, мазнините се топят по-лесно. Чрез тях се изгражда по-добра мускулна маса, стига да се изпълняват правилно. Тъй като увеличават капацитета на белите дробове, могат да се правят всеки ден или през ден.

Ако се нуждаете от високоинтензивно кардио упражнение и искате да подобрите метаболизма си, може да пробвате следното у дома:

Заставате в клек, протягате ръце и ги поставяте на пода пред вас. След това „изстрелвате“ краката назад и заставате в изходна позиция за лицева опора. После бързо връщате краката си в позиция клек. Накрая скочете нагоре. Може да направите няколко повторения.

Източник: IStockphoto

Кои са ползите от бърпите?

– тялото укрепва;

– изгражда се мускулна маса по различни части;

– подобрява се силата на краката, гърдите, бедрата, прасците, ръцете и корема;

– упражнението спомага за изгаряне на до 50% повече мазнини от всяка друга стандартна тренировка;

– издръжливостта на тялото при бягане се увеличава;

– човек има по-голяма координация на тялото;

– подобряват работата на сърцето и белите дробове.

Ето едно видео, с което ще се ориентирате как да правите бърпи вкъщи:

<iframe width="600" height="380" src="https://www.youtube.com/embed/JZQA08SlJnM" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари