IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Вода от кориандър за отслабване

26 юли 2019 05 40

Хубаво е да я пиете на гладно

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Когато искате да влезете във форма, всяко нещо има значение. От това да изберете правилната диета до режима ви на тренировки, отслабването не е лесна задача. Много е важно да запомните, че ефектът няма как да се получи веднага, а изисква огромно търпение и постоянство.

Трябва също така да знаете, че каквито и упражнения да правите, те няма да дадат резултат, ако не се храните правилно. Най-добре е да се откажете от бързата храна като бургери, пици и сладките изкушения. За да ускорите процеса на отслабването, трябва да включите в менюто си храни, които забързват метаболизма и ще ви помогнат да изгорите излишните килограми.

Водата с кориандър може да се превърне в много полезна напитка, когато решите да влезете във форма. Листата на растението съдържат пигмента кверцетин, който има антиоксидантно и противовъзпалително действие. Освен това много проучвания показват, че тази билка стимулира апетита ви и помага за по-бързо храносмилане.

Ако системата не работи правилно, това може да накара организма да задържа хранителни вещества, което води до напълняване и забавяне на метаболизма.

Има два лесни начина, по които да си направите вода с кориандър. Може да натопите 10-20 листа от билката във вода за през нощта. На следващата сутрин изпийте течността, след като извадите листата. Важно е това да го направите на празен стомах. Ако искате, може да добавите и супена лъжица лимонов сок за вкус и още по-здравословен ефект.

Вторият начин е да измиете добре листата от кориандър и да ги сложите в блендер. Добавете половин чаша топла вода, супена лъжица лимонов сок и мед на вкус. След като смесите всичко това, пийте течността на гладно всяка сутрин.

Ако сте бременни или искате скоро да забременявате, хубаво е да се свържете с лекаря си преди да започнете да пиете вода с кориандър.

 

Снимки: iStock

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари