IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Плач без причина – на какво се дължи?

14 януари 2020 16 30

Ето няколко неща, които могат да го предизвикат

Pixabay

Случвало ли ви се е да гледате филм и да заплачете на тъжния му край? Понякога сюжетът на една лента може да разчувства и най-големия непукист, но има други случаи, в които човек проронва сълзи без основателна причина. Всъщност тя е съвсем ясна – тялото сигнализира, че има някакъв проблем, който трябва да бъде решен.

Не се притеснявайте, всеки един от нас е имал момент, в който плаче, понякога с крокодилски сълзи, без да знае защо.

На какво най-често се дължи плачът без причина?

плач, жени

Pixabay

Стресът е навсякъде около нас

Без да ви го казваме, ще се досетите, че стресът в ежедневието се отразява негативно на психиката и физиката ни, като плачът без причина е само част от негативните реакции на тялото. Чрез сълзите организмът се опитва да потуши натрупаното напрежение. Когато то стане твърде много, човек изпитва болка в различни части на тялото и може да прегрее емоционално.

Ако сте имали стресови ситуации или почти всеки ден сте поставени под напрежение, намерете начин, чрез който да релаксирате и се освободите от негативните емоции.

5 симптома, че тялото ви е твърде стресирано

Будуването нощем си казва думата

Когато не сте спали достатъчно или в продължение на дни сънят ви е некачествен, това рефлектира върху емоциите ви. Един възрастен трябва да спи (тялото му да бъде в покой) между 7 и 9 часа на денонощие. Когато това не се случва, мозъкът му трудно може да прави разлика между важното и тривиалното. Липсата на концентрация и умората си казват думата и спонтанният плач е налице.

Предменструален синдром

Дами, не се учудвайте, ако сте пред цикъл. Станете ли раздразнителна, напрегната и плачете без причина, то очаквайте неприятната гостенка съвсем скоро. Предменструалният синдром може да причини депресия, подуване на стомаха, спонтанна смяна на настроенията (с което се свързва и плачът), като при някои жени може да започне дори две седмици преди началото на кървенето.

плач Pixabay

Pixabay

Ниска кръвна захар

Ниска кръвна захар или хипогликимия, се среща при много хора, които имат инсулинова резистентност или диабет. Обикновено след хранене инсулинът се покачва, а захарта спада. Тогава човек има симптоми като топли вълни, сърцебиене, треперене на крайниците, превъзбужда се и плаче много лесно. Появява се и така нареченият „вълчи глад“, най-често за сладко.

Депресивни състояния

Те влияят на ежедневието на хората. Освен така наречения плач без причина, човек, който има депресия, може да изпитва тъга, да има забавени реакции и липса на желание за вършене на каквото и да е. Освен това той може да спи по малко през нощта или обратното – твърде много, като няма основен режим за сън.

По време на бременност жените имат по-висок риск от получаване на депресивно състояние, показва информация на Curejoy. Това се дължи най-вече на хормоналните промени в организма им.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари