IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Стегнeтe тялото и раздвижете кръвта за 10 минути

28 май 2012 07 50

Нямате време за тренировки? Не се притеснявайте – с тази серия от упражнения, съставена от фитнес експертът Боб Харпър ще изгорите 300 калории за 10 кратки минути.

Снимка: womansday.com
Боб Харпър – фитнес експерт, който специализира в сферата на бързите тренировки

Снимка: womansday.com Боб Харпър – фитнес експерт, който специализира в сферата на бързите тренировки

Забързаните дами не успяват да отделят време за раздвижване и такива бързи спортни серии с висока ефективност са ценен помощник срещу ефектите от заседяването.

Откраднете 10 минути от съня си, за да практиткуват тези лесни упражнения и за две седмици, ще се преродите като чувство и визия.

Направете целия цикъл 2 пъти.

Махове с крака от право положение

Загрявката трябва да даде силно и динамично начало на вашата тренировка. Тези махове наистина раздвижват кръвта.

 

Застанете изправени с ръце покрай тялото и крака, разтворени на ширината на раменете. Когато замахвате с десния си крак напред,  докато образува 90 градусов ъгъл с тялото ви, протягайте лява ръка към пръстите на крака. Дръжте гърба и главата си изправени. Свалете десен крак и лява ръка и повторете същото с другите два крайника. Правете в продължение на 1 мин.Снимка: womansday.com

 

Бързи клякания

Кляканията са един от най-добрите начини за стягане на глезени, бедра и крака, а ако държите и ръцете си изпънати нагоре, ще упражнявате и рамената и горната част на гърба си.

Застенете с крака малко по-разтворени от ширината на  раменете и опънете ръце си право нагоре над главата и близо до ушите си. Свийте в коленете все едно се каните да сядате на невидим стол, като не позволявате на колената да минават пред пръстите на краката ви. Повторете бързо и колкото пъти можете за 30 секунди.

Снимка: womansday.com

Високо коляно

Това динамично упражнение ще засили ритъма на сърцето ви и ще увеличи изгарянето на калории.

Застанете изправени с ръце покрай тялото и крака, разтворени на ширината на раменете. Свийте дясно коляното под ъгъл 90 градуса и повдигнете крака, като същевременно свиете и повдигнете лява ръка пред себе си. Сега скочете на левия крак и сменете ръцете. Редувайте бързичко, като повдигате коленете си колкото можете по-високо, в продължение на 30 секунди.

Снимка: womansday.com

Стойка до стената

Задържането на тази поза е трудно, но тя е много ефективна за оформянето на бедрата и мускулите на задните части.

Добре е да стягате и коремните си мускули, за да тренирате и тях. Облегнете гърба си на стена и придвижете краката си напред, свити в коленете, докато не образуват прав ъгъл с торса ви. Задръжте за минута, или за колкото успеете, като гърбът ви трябва да е прав и изцяло опрян в стената.

Снимка: womansday.com

Ходене на ръце

Това е идеално упражнение за укрепване и разтягане на цялата горна част на тялото.

Застанете изправени с ръце покрай тялото и крака, разтворени на ширината на раменете. Наведете се, положете длани на пода и придвижете тялото си напред, докато не образувате триъгълник с пода. Дупето трябва да е във въздуха, а ходилата и дланите ви напълно прилепени към пода.Задръжте няколко секунди, след което придвижете ръцете още по-напред и допрете таза си до пода, като извиете гърба си в дъга и поглеждате нагоре. Отново задръжте и застанете в предходната позиция. Редувайте в продължение на минута.

Снимка: womansday.com

КоментариКоментари