IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

С любов към тялото (видео)

11 юли 2012 10 40

Дупе и корем - упраженения до дупка

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Отново се спираме на корема, защото лятото той често е оголен или пък материите на дрехите го подчертават. С една пола, може ида прикриете излишното килце по дупето и краката, но вече няма катове дрехи, които да скрият вълните по корема ви, нито пък коланът (колкото и да е широк) за дълго ще заблуди останалите, че имате плочки.

На помощ идва незаменимата ни фитнес топка, която освен че е приятна за подскачане върху нея е и много ефективна за стягане на отделни мускулни групи.

Може да поработите върху бедрата и корема едновременно.

За целта легнете на пода върху постелка и разперете ръце встрани, за да имате добър баланс. Вземете топката и в поставете между глезените си. Представете си, че тя е глобус, а глезените ви са в двата края на оста, пресичаща кръга. Повдигнете краката на около 3 педи височина от земята и без да помръдвате останалите части от тялото си, започнете да усуквате краката около топката, така че да сменят височината си без да се отделят от топката.

Опитайте да направите по десет повторения с крак (т.е. Всеки крак да се е врътнал, превръщайки се във водещ, около 10 пъти).

Натоварването е основно върху коремните мускули, но напрежение се усеща и в краката.

Вижте упражнението в следното видео:

Второто упражнение натоварва дупето и задната част на бедрата. Сложното при него е балансът и координацията.

Извлачете се от седнало положение на топката до момента, в който на нея се опират плешките и раменете ви. Наместете се така, че и главата ви да не стърчи, а болките да отиват във врата ви. Разперете ръце за баланс, като ги сгънете в лактите.

Краката ви са здраво стъпили на под, леко разкрачени, като сгъвката в коляното трябва да образува прав ъгъл. От тази позиция повдигнете няколко пъти на пръсти, като не мърдате топката. За да ви бъде по трудно повдигнете единия крак във въздуха и опитайте да повдигнете бавно на пръсти опорния. Задръжте 2 секунди и стъпете на пети и на двата крака. Сменете крака.

Направете по 10-12 повторения на крак.

Автор - снимка
Автор на статията:
Мария Господинова

КоментариКоментари