IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Трябва ли да ядете повече, когато тренирате

17 септември 2012 05 20

Правилно ли е да приемате допълнително калории, колкото сте изгорили във фитнеса

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Трябва ли да ядете повече, щом горите калории във фитнес залата? Да кажем, че средният дневен прием на калории е около 1300-1500. Ако изгорите 400 калории по време на джогинг сесията във фитнеса, трябва ли да ядете 400 калории повече този ден?

Ако спазвате някаква диета и не ядете безразборно, може би ви се струва правилно да хапнете повече – все пак калориите, които приемате за деня си остават 1400. Изгорили сте 400 калории във фитнеса и се възнаграждавате в храна със същата калорична стойност.

Най-добрата комбинация е, когато приемате по 1600-1800 калории на ден, 500, от които да изгорите във фитнеса. Тренировките са здраве, пък и по този начин ще отслабнете най-бързо. Така че възнаграждението след фитнес е добре да бъде всичко друго, но не и храна.

Важно е да сте наясно с вашата основна метаболитна скорост. Благодарение на нея ще разберете от какъв дневен прием на калории се нуждаете и какво да приспаднете от вашата диета, за да отслабнете. Дори да останете в леглото цял ден, тялото ви се нуждае от енергия, за да се поддържа. Основната метаболитна скорост намалява с възрастта, така че трябва да я преизчислявате всяка година.

В крайна сметка най-важното е да създавате дефицит. Винаги изгаряйте повече калории и не ги възстановявайте обратно чрез повече храна.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари

hm ( преди 11 години )
как пък ги преценихте 1600? дали пък няма значение колко съм висока, колко тежа и на колко съм години?
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар