IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Петте стила на флирт, за които трябва да знаете

8 февруари 2024 17 40

Разберете къде се намирате в зоната

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Флиртът е толкова естествен и лесен за някои, но други се нуждаят от малко насоки, когато се опитват да впечатлят своя потенциален партньор. В която и категория да попаднете, разбирането на вашия стил на флирт – и на този на човека отсреща – може да ви помогне да се ориентирате както в приложенията за запознанства, така и във вашата ангажираща, дългосрочна връзка, за да запазите искрата жива. 

Флиртът в основата си е просто форма на комуникация. Като пърхате с мигли или правите романтични жестове, вие давате на потенциалния си романтичен партньор да разбере, че се интересувате от него. 

Петте стила на флирт са физически, традиционен, зрителен контакт, учтивост и искреност. Разбирането на всеки от тях може да осигури допълнителен тласък на вашите романтични стремежи и също така да ви помогне да определите кога енергията на флирта идва към вас. 

Петте стила на флирт, за които трябва да знаете

Физическо флиртуване

Физическият флирт е почти същото, за което си мислите. Този стил използва езика на тялото и физическото докосване, за да се изрази интерес. Хората, които флиртуват физически, обикновено са уверени, общителни и се чувстват добре да показват заинтересуваността си чрез физически взаимодействия. Докосване по рамото, навеждане близо до романтичния ви интерес, отразяване на езика на тялото, за да покажете привличане, и заставане много близо до любимия ви – всичко това попада в категорията на физическия флирт. 

връзка -

Снимка: Pexels

Ключовият показател за физическия флирт е, че е невербален. И докато докосването е основен компонент тук, тези, които влагат енергия във външния си вид, за да привлекат другите, също биха попаднали в тази категория. Може да се разберете с някого, който използва физическия стил на флиртуване, ако това също е вашият начин, но не е задължително да имате сходни модели, за да сте съвместими. Въпреки че съвместимостта в тези области е от полза, важно е да се знае, че различията не означават непременно, че една връзка ще се провали. В края на краищата има причина да съществува популярният термин „противоположностите се привличат!“ Една връзка може да работи, стига двамата да са готови да се изслушват един друг и да разбират различията си.

Традиционно флиртуване

Традиционният флирт се характеризира с цел намиране на сериозен партньор. Този стил се съсредоточава върху по-традиционните полови роли, обикновено в които жената заема по-пасивна позиция и очаква мъжът, който я интересува, да скъси дистанцията. Традиционният флирт може да се развива с по-бавно темпо и понякога може да е труден за интерпретиране от отсрещната страна. С този стил се играят по-конвенционални роли в ухажването. Мъжете често играят по-активна роля в преследването, докато жените обикновено играят по-пасивна роля. При този стил се ценят учтивите маниери и невербалните знаци.

флирт, връзки

Снимка: iStock

Може да е полезно за някого с традиционен стил на флирт да включи аспекти на друг стил, за да изрази ясно своя интерес – особено ако потенциалният партньор използва по-директен флирт. Методите може да се припокриват и да варират значително във времето и между хората. Повечето хора ще използват различни стилове в различни ситуации и с други хора.

Зрителен контакт

Друга фина, непряка форма на флирт, е да използвате очите си. Има нещо присъщо лично в установяването на зрителен контакт с някого и ако просто тествате обстановката на привличане с потенциалния си партньор, тогава осъществяването на продължителен контакт с очи е чудесен старт. Флиртът, при който основно се използва зрителен контакт, е начин да покажете на някого, че се интересувате от него, без да използвате думи. Често се използват и намигвания. Поддържането на зрителен контакт с някого може да бъде доста интимно и ако е реципрочно, това дава и на двамата увереността, че има взаимен интерес.

флирт, връзки

Снимка: iStock

Може също да хванете някого да ви гледа от другия край на стаята или да забележите, че очите му са все още върху вас, когато сте ангажирани с друга дейност. Ако се опитвате да хванете нечий поглед и забележите, че той се обръща настрани, приемете това като знак. Разумно е да приемете този сигнал като пропуск – или може би да опитате различен стил на флирт, който може да е по-подходящ за индивида. Ако получите положително подкрепление и човекът, с когото флиртувате, е игрив, трябва да продължите да флиртувате. Въпреки това, ако вашият флирт не се приема добре, може да поискате да промените стила си. Ако човекът, с когото флиртувате не флиртува в отговор, това е индикация, че може да не се интересува и да преминете към някой друг, който ще отвърне на вашия флирт, някой, който ще бъде по-подходящ за вас.

Намерете сродната си душа с тази лесна стратегия

9 знака, че мъжът винаги ще бъде лоялен, според психологията

10 знака, че сте случили на правилния човек, според психологията

Учтиво флиртуване

Подобно в много отношения на традиционния флирт, учтивият е друг фин, уважителен подход да уведомите някого, че се интересувате от него. Хората, попадащи в тази категория, може да са по-резервирани и интровертни. Те също така могат да подходят към потенциални любовни интереси с доста колебание – от уважение или за да избегнат отхвърляне и да не се чувстват твърде погълнати от връзката. Характеризиращ се с предпазлив и уважителен подход, този стил избягва предния или сексуален език на тялото. Учтивите флиртаджии ценят правилните маниери и несексуалната комуникация.

флирт, връзки

Снимка: iStock

Често съсредоточен около моралното поведение, този стил на флирт е идеален за всеки, който иска нещата да се случват бавно. Тези хора инвестират повече време в самото развиване на връзката, преди да пристъпят към физическите дейности. Този стил е по-традиционен и напомня как са били нещата в миналите поколения. Независимо дали това е естествената ви предразположеност или току-що сте прекратили дългосрочна връзка, учтивият флирт може да е правилният начин, ако не сте готови да се впуснете в каквото и да било.

Искрен флирт

Искреният стил на флиртуване може да се опише като романтика с дълбочина – емоциите са до голяма степен в играта и интимният, откровен разговор е в основата на връзката. Когато срещнете някого с този стил на флиртуване, той може да ви задава много въпроси за вас и да бъде нетърпелив да ви изслуша. Искреният флирт е това, което можем да видим в романтичните филми, когато пеперудите в стомаха се зараждат при любов от пръв поглед. Тук нещата са фокусирани върху създаването на емоционална връзка и показването на истински интерес към другия човек. Често се водят дълбоки, смислени разговори, които помагат за опознаването на двама души на по-дълбоко ниво. 

флирт, връзки

Снимка: iStock

Важно е да се отбележи, че потенциалните партньори невинаги трябва да имат един и същи стил на флирт. И като алтернатива, наличието на едни и същи модели не гарантира непременно съвместимост. Много фактори играят роля, когато става въпрос за успеха на една връзка. Всяко отношение е уникално и съвместимостта не е само това, което е на теория. Тя често включва много фактори като опит, личностни черти и възпитание. Ако искате истинска, дълбока връзка, важно е да разгледате всички фактори, които правят едни взаимоотношения здрави и пълноценни. 

За още новини от света на взаимоотношенията и любовта последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари