IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

7 изненадващи знака, че просто не сте създадени за обвързване

30 май 2024 18 00

Някои хора сякаш просто не са създадени за сериозни връзки

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Замисляли ли сте се дали някои хора просто не са създадени за обвързване? Вероятно имате приятели или познати, които са имали поредица от дългосрочни връзки в миналото, но никоя от тях не е просъществувала твърде дълго. Някак си никога връзките на тези хора не са се получавали поради някаква причина. Вероятно сте си мислили, че те са нямали достатъчно късмет в любовта, но може би причината да е в самите тях. В техния характер и ценностна система.

Някои хора сякаш просто не са създадени за сериозно обвързване.

Според експертите психолози, ако това важи и за вас, ще можете да го разберете по следните 7 признака:

1. Цените кариерата си над всичко друго

Във филмите животът често се описва като нещо, което протича на определени етапи. Първо, ти си млад и глупав. След това всичко, което искаш да направиш, е да се изкачиш по корпоративната стълба и да напреднеш в кариерата си. Когато този етап приключи, човек обикновено иска да създаде семейство и да влезете в „следващата глава“ от живота си.

Но реалният живот не е като по филмите. Не е нужно да преминавате от един етап в друг. Не е нужно да достигате точка, в която вече не ви е грижа за кариерата ви и вместо това искате да се съсредоточите върху романтичните срещи и създаването на семейство.

Някои хора ценят кариерата си повече от всичко друго и то през целия си живот! Според ново изследване огромните 75% от 1075 души биха избрали кариерата си пред романтична връзка!

Има много хора, които не могат да се отпуснат в любовта именно заради кариерата си, която оценяват толкова високо, че стигат до точката, в която романтичните срещи им пречат да работят.

Но живот без обвързана връзка не е обреченост и мрак, както някои хора искат да вярват. Вашата кариера може да бъде едно от най-възнаграждаващите неща в живота ви и вие никога да не почувствате нуждата да създавате семейство.

2. Обичате да прекарвате времето си сами

Има хора, които обичат да са сами, но не се чувстват самотни от това. Разбира се, всеки има нужда от малко компания от време на време, но не всеки има нужда от постоянна компания или казано с други думи – от спътник в живота.

Има много необвързани личности, които обичат абсолютно живота си такъв, какъвто е и са невероятно щастливи, въпреки че са сами.

Разбира се, ако обичате самотата, пак можете да си намерите партньор, който също да обича да прекарва времето си сам като вас и двамата може да сте двойка, която просто разбира и уважава нуждата си от пространство. Но дори да не намерите такъв човек, може би сериозното обвързване просто никога няма да е нещо, което да ви липсва.

3. Интроверт сте

Някои хора са по-интровертни и не се нуждаят от романтична или интимна връзка с друг човек до края на живота си, за да се чувстват „свързани“ с  някого. Те просто не са създадени за обвързване и нямат нужда от този вид контакт.

4. Много сте независими

Поддържането на вашата независимост в една връзка е важно, но за някои хора е по-важно. Експертите казват, че е трудно да бъдеш твърде независим в едни сериозни отношения и това важи за повечето връзки.

Ако успеете да намерите някого, който цени своята независимост също толкова, колкото и вие, нещата вероятно ще се получат добре! Но намирането на такъв човек, който разбира нуждата ви да правите повечето неща сами, ще е предизвикателство.

В крайна сметка, ако не усещате силно желание да споделите живота си с някого, то може би връзките просто не са за вас.

5. Липсва ви емпатия

Можете да бъдете естествено съпричастни – и естествено несъпричастни. Емпатията обикновено е нещо, което вашият мозък е устроен да изпитва, но тя може да бъде подхранвана и чрез вашето възпитание, казват експертите.

Колкото повече емпатия имате, толкова повече ви е грижа за другите хора и изпитвате чувства на любов. На свой ред, това означава, че колкото по-малко емпатия имате, толкова по-малко грижи имате за другите и вместо това мислите повече за себе си.

Когато ви липсва емпатия до определено ниво, любовта може да бъде изключително трудна за вас. Във връзките можете да бъдете прекалено критични, непримирими, нетърпеливи и като цяло объркани от емоциите на партньора си.

Можете да развиете повече емпатия, въпреки че не е лесно. Експертите по връзките казват, че вашият партньор също може да се научи да се справя по-добре с вашето ограничено съчувствие.

Но понякога може просто да откриете, че сте си по-добре сами – да не наранявате никого и да не се чувствате объркани през цялото време…

6. Винаги се наслаждавате само на преследването

Емоцията (вълнението), която изпитвате, когато преследвате някого, обикновено идва от допамин, хормонът, отговорен за чувството на удоволствие и награда.

Но това е само временно. Ако вие сте от хората, които когато този допамин изчезне, губят интерес към отношенията, то значи не сте създадени за сериозна връзка.

След като премине тръпката от преследването, повечето хора достигат до точка, в която се наслаждават на комфорта и удовлетворението, които намират в сериозната си връзка. Но при някои хора това никога не се случва.

Някои експерти по връзките казват, че ако искате да изградите значими романтични връзки, не трябва вълнението ви да се изпарява след етапа на ухажването!

Ако това винаги ви се случва, може би тръпката от преследването е всичко, от което се нуждаете и искате в живота. И при условие, че не наранявате никого, може би тази тръпка винаги ще ви е достатъчна.

7. Не можете да останете верни във връзките

Моногамията не е за всеки. Това означава да имате само един романтичен партньор във всеки един момент. Разбира се, това е достатъчно за повечето хора.

Но какво ще кажете за вас? Сериозният ангажимент може просто да не е вашето нещо, ако не можете да останете верни, когато влезете във връзка.

Ако винаги досега сте изневерявали на партньорите си, може би просто не сте създадени за един-единствен човек!

Експертите казват, че причините за изневяра са различни. По същество това се свежда до това да сте нещастни в настоящата си връзка, нещастни за себе си и/или да се нуждаете от някакво външно утвърждаване или от разнообразие.

Що се отнася до тази последна причина, моногамията може просто да не е правилният път за вас.

За още новини от света на лайфстайла и звездите последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари