IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

В гардероба на богатите: Най-скъпите тоалети на Мелания Тръмп

19 октомври 2020 18 00

Първата дама постепенно увеличава цената на дрехите, които носи

Снимка: БГНЕС

Да си Първа дама на една от най-силните държави в света не е никак лесна задача. Погледите винаги са насочени към теб, всяка твоя стъпка се оценява и всяка дума се разчита по хиляди различни начини. Както се казва, короната е тежка. 

С тази тежест се сблъска и Мелания Тръмп, когато съпругът ѝ Доналд стана президент на Съединените американски щати. Двамата се превърнаха едновременно в едни от най-обичаните и най-мразените личности в страната. И докато политическите анализатори слушат внимателно Доналд, то модните критици са вперили поглед в Мелания. 

Според някои, Първата дама използва тоалетите си, за да изпрати скрити и не толкова скрити послания към публиката. Омароса Маниголт Нюман пише в своята книга „Unhinged: An Insider's Account of the Trump White House“, че Мелания използва стила си, за да накаже съпруга си. 

Други обаче просто се наслаждават на прекрасните дрехи, които г-жа Тръмп носи. Майкъл Корс описва стила ѝ като „изключително блестящ“. Тоалетите на Първите дами не се купуват с парите на данъкоплатците, а много често дизайнерите им ги предлагат безплатно. Някои дрехи обаче стигат и до пазара, но само определени хора могат да се сдобият с тях, тъй като цените им не са никак ниски. 

Ето някои от най-скъпите тоалети, които Мелания Тръмп е носила

Токчета на Manolo Blahnik - 625 долара

Започваме с нещо по-скромно. Това е най-евтиното, което може да намерите в гардероба на Мелания. Макар да са само обувки, тези токчета привлякоха вниманието на феновете и г-жа Тръмп веднага беше разкритикувана за избора си. Причината беше, че тя се появи с обувките, когато заедно със съпруга ѝ тръгнаха към област в Тексас, която беше силно засегната от урагана „Харви“. 

Мелания -

Снимка: БГНЕС

Феновете веднага посочиха, че Мелания е можела да обуе нещо по-подходящо, като например маратонки, с които да стъпва смело сред разрушенията и калта. Малко по-късно, когато семейството вече кацна в Тексас, г-жа Тръмп се беше преобула.

Риза на Balmain – 690 долара

Мелания -

Снимка: БГНЕС

Тръмп посрещна момичета и момчета в своята градина в Белия дом през 2017 година. Тогава тя заложи на дизайнерска червена риза на каре със златни копчета. Разбира се, тоалетът ѝ беше веднага сравнен с този на Мишел Обама, когато бившата Първа дама направи същото събитие, когато тя обитаваше Белия дом. Тогава съпругата на Барак Обама облече доста по-евтина блуза за 29 долара, но пък я комбинира с яке за 228 долара.

Блуза на Gucci – 1 100 долара

За втория президентски дебат през 2016 година, разразил се между Доналд Тръмп и Хилари Клинтън, Мелания заложи на красива розова блуза от Gucci. Според някои фенове, изборът на тоалет никак не е бил случаен. Те свързаха цвета с женски полов орган и сметнаха, че г-жа Тръмп изразява подкрепа към жените след излизането на аудиото, в което Донал Тръмп ги обижда.

Мелания -

Снимка: БГНЕС

Тогава той казва, че може да опипа всяка жена, която си поиска, защото „когато си звезда, те ти го позволяват“. Говорител на кампанията обаче отрече блузата да има нещо общо с аудиото. 

Рокля на Roksanda и обувки на Christian Louboutin – 2 865 долара

За своята реч по време на националната конвенция на републиканците, Мелания заложи на бяла рокля, която се рекламира като „красива опция за модерната булка“. Тя съчета тоалета с обувки на Christian Louboutin за 675 долара. 

Мелания -

Снимка: БГНЕС

Роклята беше разпродадена само за час, след като г-жа Тръмп се появи на сцената. Самата цена на тоалета е 2190 долара. 

Сако на Майкъл Корс и токчета на Christian Louboutin – 2 970 долара

Мелания -

Снимка: БГНЕС

За срещата между семейство Тръмп и френското семейство Макрон, двете Първи дами бяха избрали бели тоалети. Това не беше и първият път, в който те се обличат еднакво. Мелания се беше доверила на дизайнера Майкъл Корс, който ѝ направи сако за 2195 долара, което тя съчета с шапка на Herve Pierre и токчета на Christian Louboutin за 775 долара.

Рокля на J.Mendel – 6 990 долара

След критиките за якето, на което пишеше „На мен не ми пука, а на вас“, което Мелания носеше за посещението на имигрантски център в Тексас, Първата дама впечатли с избора си на тоалет. През 2018 година тя и президентът заминаха на първото си посещение във Великобритания, а за събитието г-жа Тръмп избра бледожълта рокля на J.Mendel.

Мелания -

Снимка: БГНЕС

Роклята вече не е налична, но според USA Today, цената ѝ е била 6990 долара.

Сако и пола на Michael Kors – 9 590 долара

За речта на Доналд Тръмп пред Конгреса през 2017 година, съпругата му избра отново дизайн на Майкъл Корс. Тогава тя се появи с яке и пола от известния дизайнер, които общо струват 9590 долара.

Мелания -

Снимка: БГНЕС

Якето е на цена от 4995, а полата – 4 595 долара. И докато някои разкритикуваха Мелания, че е заложила на твърде искрящ вид за събитието, то Майкъл Корс защити Първата дама. „Тя много добре знае какво ѝ отива и моето бродирано яке показва най-добре невероятния ѝ стил, който всеки познава“, казва дизайнерът пред Vanity Fair.

Панталони на Bally, токчета на Manolo Blahnik и чанта на Hermes – 14 170 долара

За официалното си преместване в Белия дом през 2017 година, Мелания Тръмп заложи на един от най-скъпите си тоалети. Всичко, което тя носеше върху себе си се оцени на обща стойност от 14 170 долара. 

Мелания -

Снимка: БГНЕС

Панталоните от марката Bally бяха най-евтини и струват 575 долара, токчетата се продават за 595, а чантата е това, което увеличава сумата на тоалета многократно. Дизайнерският аксесоар е от марката Hermes и струва цели 13 хиляди долара.

Сако на Dolce & Gabbana – 51 500 долара

В Италия се пристига със стил. Това показа и Мелания Тръмп през 2017 година, когато пристигна със съпруга си за срещата на Г-7 в Катания. Тогава Първата дама на САЩ носеше сако на марката Dolce & Gabbana, което струва невероятните 51 500 долара. 

Мелания -

Снимка: БГНЕС

Сакото е изградено от множество цветя, които покриват цялата му площ. Дизайнът е толкова добър, че някой би си помислил, че апликациите са истински цветя. За да си поръчате такова сако, трябва да дадете депозит от 25 750 долара. Общата му стойност е по-голяма от годишната заплата на повечето американци.

Дизайнерска рокля на Herve Pierre – безценна

За нощта по встъпване на Доналд Тръмп в длъжност, Мелания е работила с дизайнера Ерве Пиер по създаването на единствена по рода си рокля. „Когато Първата дама седна с Ерве, тя знаеше, че иска модерна, лека, уникална и изненадваща визия“, казва Стефани Греъм пред CNN. 

Мелания -

Снимка: БГНЕС

Подобни тоалети са безценни и не могат да се намерят в търговската мрежа. Мелания Тръмп дари роклята си на Националния исторически музей, където беше включена в колекцията „Първите дами“.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари

смешко ( преди 3 години )
колко ли струват обувките щом " токчета" та им са с такива цени.....ех
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар