IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

7 вида якета и палта, които ще улеснят живота ви

6 декември 2020 18 00

Независимо дали е пролет, или есен, тези стилове трябва да са в гардероба ви

Снимка: iStock

Не искаме да ви го напомняме, но зимата е вече тук. Преди да се усетим, ежедневните ни разходки до магазина и офиса вече включват няколко допълнителни слоя дрехи, а зимните палта и якета са извадени от гардероба, за да ни чакат готови на закачалката.

Ако обаче трябва да сме честни, знаем колко лесно избирането на горна дреха излиза извън контрол. Обичаме всичко – пухчета, деним, кожа, но коя от тези опции е от съществено значение и коя е излишна? За да помогнем да разредите гардероба си и да улесните избора тази година, ние закръглихме единствените седем стила якета и палта, които ще ви трябват за тази зима и следващите сезони.

Независимо дали навън е прохладно и слънчево, или вече температурите показват градуси под нулата, улеснете малко живота си, като се научите точно какво и кога да носите.

1. Перфектният тренч

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by N A I M A ? (@nxima.qisa)

Не можете да сгрешите, ако решите да добавите класически тренч към гардероба си. Неутралните цветове са склонни да се съчетават добре с почти всякакви дрехи – от рокли до дънки, а също така са идеални за дъждовните дни. Когато пазарувате, обмислете всичко – от специфичния нюанс до вътрешната подплата, за да направите правилния избор и да превърнете обикновения тренч в любимата ви връхна дреха.

2. Кожено яке

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by M E L (@vanellimelli)

Качествено изработеният модел ще ви издържи много време, така че определено си заслужава да заделите малко повече пари за едно истинско кожено яке. Мотостилът с големи аксесоари ще добави леко разнообразие към всяко облекло, докато кожените блейзъри са одобрени от знаменитостите и са вдъхновени от 90-те години.

3. Дънково яке

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kellie Brown (@itsmekellieb)

Нито един гардероб не е завършен без дънково яке. Напоследък популярни станаха т. нар. „износени“ модели, които се отличават с избледнял син оттенък. Те бяха предпочитани през пролетта, но се завръщат с пълна сила и за последните дни от есента и първите дни на зимата. Хубавото на дънковото яке е, че няма много модни правила за неговото носене. Добавете го към изискана рокля или пък го съчетайте с дънки, за да влезете в тенденцията деним върху деним.

4. Обемно яке

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by MOLLY-MAE (@mollymaehague)

Преди температурите рязко да паднат под нулата е необходимо да се запасите с обемно яке, което ще ви пази от студа и вятъра. Горното облекло е идеалното място за експериментиране с цветове и щампи, тъй като го носим само за кратко и си струва да се позабавляваме с него. Независимо дали сте избрали неон, металик или класическо черно, уверете се, че наистина това яке ви отива. Все пак ще го носите всеки ден, така че не е хубаво да се проваляте с избора си.

5. Колежанско яке

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Alyssa Lee (@alvssa_)

Този стил със сигурност ще ви накара да се почувствате като герой от американски сериал. В България гимназиите нямат подобни якета, но търговските вериги предлагат огромно изобилие от тях. Детайли като избледняла кожа или надписи правят това яке неочаквано добър елемент към гардероба ви. Добавете го към тениска и дънки с широки крачоли, за да придадете на визията си малко по-ретро елемент.

6. Блейзър

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tamira Laboy (@tamirajarrel)

Блейзър, който е изработен от по-тежка материя, като вълна, е идеален за есента и зимата. Изборът на такъв с малко по-свободна кройка ви дава възможност да носите любимите си пуловери отдолу и да бъдете едновременно стилни и стоплени през студените дни.

7. Палто от изкуствена кожа

Добавете малко разнообразие към колекцията си, като включите палто от по-рошав плат. Изберете стил с изкуствена козина за оптимален уют или вземете такъв от кожа или велур с космати детайли. Придържането към неутрални тонове като бежово или черно ще направи този закачлив стил малко по-удобен за носене.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари