IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ана Уинтур защити корицата на Vogue с Камала Харис

13 януари 2021 14 40

Списанието беше нападнато заради „избелването“ на кожата на избрания вицепрезидент

Снимка: БГНЕС

Ана Уинтур изказа мнението си относно спорната корица на февруарския брой на списание Vogue.

На неговата корица застава избрания вицепрезидент на САЩ Камала Харис, като пред феновете бяха показани две снимки. На едната от тях жената, която написа история в политиката, е заснета в костюм на Michael Kors и изглежда, че всичко е наред. Фотосът, който предизвика критики обаче беше този, на който Харис е заснета с блейзър, панталони, перлено колие и обикновени маратонки.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Cheryl Nugent (@ciaofoxy)

Феновете веднага се захванаха за осветлението и заявиха, че Vogue е избелил цвета на кожата на Харис. „Камала Харис е една от най-белите цветнокожи дами и Vogue все пак успя да обърка цвета на кожата ѝ. Каква е тази корица?“, написа един потребител в Туитър, като друг добави, че снимката е слабо осветена, изглежда стара и като цяло е срамна. „Как може да направите такова нещо с една прекрасна жена? Засрамете се“.

Само няколко часа по-късно Ана Уинтур, главният редактор на Vogue, изказа своето мнение в подкаста на New York Times. Тя заяви, че единствената цел на списанието е била да отдаде почит на Камала Харис и историческия момент, който тя създава. Уинтур споделя, че не е имало писмено съгласие между двете страни относно каква корица да бъде използвана.

„Когато двете снимки пристигнаха в редакцията, всички във Vogue решихме, че е по-добре да използваме тази, която показва вицепрезидента като човек от народа“, казва Уинтур.

На 20 януари Камала Харис ще напише история, превръщайки се в първата жена, първата чернокожа и първата потомка на азиатци, която влиза в Белия дом. Въпреки прекрасната втора снимка, на която вицепрезидентът е в син блейзър и се усмихва до уши, Уинтур смята, че сега е моментът списанието да залага на не толкова формалните корици. „Искахме да обхванем цялата кампания на Байдън и Харис и фактът, че те бяха близо до хората“.

Заради критиките в социалните мрежи, от Vogue излязоха с официално становище, в което защитават снимките и работата на фотографа Тайлър Мичъл. Засега Камала Харис не е заявила своята позиция относно проблема.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари