IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Али Тейт Кътлър – от обикновено момиче до първия plus size модел на Victoria's Secret

31 март 2021 18 00

Днес тя се храни здравословно и води свой подкаст

БГНЕС

Бела Хадид, Наоми Кембъл, Тайра Банкс, Адриана Лима, Жизел Бюндхен. Това са само част от моделите на Victoria's Secret, които виждаме на подиума през годините. Притежавайки стегнато тяло и голяма доза сексапил, те рекламират гордо бельото на марката и неслучайно си спечелват прозвището „ангели“, но и биват намразени заради това, че са слаби и се налагат като перфектни. В действителност не всички жени могат да се похвалят с идеалните им мерки и след като брандът е засипан с критики, че няма артикули за по-пищни клиентки, той решава да промени това.

След серия от демонстрации пред магазините на марката, а и за да подобри имиджа си, екипът на Victoria's Secret наема на работа Али Тейт Кътлър – жена, която влиза в категорията plus size. Тя носи размер 14, а до 2019-а моделите, работили за марката, са били с мерки най-много до 12.

„Размер 14 всъщност е средният за жените в Америка и мисля, че трябва да видим повече от него в медиите и модата, защото повечето жени са с такъв размер“, обяснява пухкавата красавица пред E!News, говорейки за своята работа и посланието, което иска да отправи към жените, които не харесват фигурите си.

Victoria's Secret,

БГНЕС

Голяма крачка в правилната посока

Кътлър е на мнение, че дизайнерите на бельо са се вслушали в мнението на жените, които са основните им клиенти. Споделяйки своята първа снимка с модел от партньорството на марката с Bluebella, тя пише в Instagram:

„Голяма крачка в правилната посока“.

Близо три години по-късно осъзнава, че тя наистина е направила нещо много хубаво, заставайки пред камера, без да се притеснява от това, че е с излишни килограми. По този начин е дала начало на своята инициатива за положително отношение към телата и наднорменото им тегло, която всяка една жена като нея трябва да подкрепя.

„Когато влязох в магазина на Victoria's Secret за стартирането на колаборацията, се почувствах сюрреалистично... Никога не съм очаквала, че ще виждам изображение на себе си на стената, до тези супер топмодели, на които се възхищавам от малка“, спомня си тя.

Али има своя линия дрехи – за по-пищни жени

Още преди да стане модел, Кътлър насочва работата си към хората с наднормено тегло и техните нужди от дрехи и аксесоари. През 2018 г. тя си сътрудничи с марката Reformation, за да пусне на пазара лимитираната серия The Reformation x Ali Tate Cutler Collection.

Докато Али рекламира дрехите, в социалните мрежи започват коментари, че преди години тя е говорила пренебрежително за хората с наднормено тегло, а в момента се опитва да припечелва на техен гръб. В Twitter се появява коментар, който тя направила към статията „11 причини вашата „загриженост“ за здравето на дебелите хора да не помага на никого“, публикувана през 2016-а.

„Извинете, но не ме интересува здравето на хората, които са дебели. Те имат собствен начин на живот и това е тяхно право“, пише тя и посочва, че затлъстяването е вредно за околната среда.

Моделът с подкаст за бодипозитивизъм и психологическа подкрепа

Работейки като plus size модел, Али се опитва да насочи вниманието на хората към това, че „размерът няма значение“, а по-скоро начинът, по който всеки един от нас се чувства. В профила си в Instagram тя споделя колаж, който е съставен от две снимки с разлика от 6 години. Под него обяснява, че когато била слаба, постоянно се ограничавала и имала хранително разстройство, докато днес (вдясно) е доста по-пухкава, похапва растителна храна, тренира и е щастлива от това, което прави.

„Размерът е без значение за радостта“, категорична е тя.

Моделът решава да създаде подкаста The Love You Give, където да сподели своя опит и да насърчи повече пухкави мъже и жени да заобичат телата си такива каквито са, а не постоянно да се стремят да са като стройните красавици, които виждат по телевизията и в списанията.

„Медитирах с цвете. Изведнъж идеята за подкаст се появи в главата ми. Винаги съм се интересувала от уелнес и духовност. Семейството ми ме е възпитало да бъда доста отворена, затова си мислех, че подкастът е идеалният начин да говоря за тези неща и да се надявам да помогна на другите за тяхното психично здраве, също както уелнесът ми помогна на мен“, обяснява брюнетката, цитирана от Thelist.

В своето предаване Али разказва за депресията и тревожността, които е имала, както и това каква терапия ѝ подействала успокояващо, за да излезе от „черната дупка“, в която се намирала дълго време.

Критиките за фигурата ѝ действали зле психически

Подобно на Ашли Греъм, Али Тейт Кътлър също е доста популярна и често бива окуражавана за това, което прави. Но докато добие своята увереност, тя също е изпитвала съмнение, че става за модел. И досега тя чува и негативни коментари за пълнотата си.

Заобиколена почти винаги от традиционно слаби модели, тя била с ниско самочувствие.

Определено започнах да се сблъсквам със собствените си проблеми, когато станах модел“, обяснява тя, спомняйки си, че като по-млада постоянно се подлагала на диети, за да успее да отслабне и се впише в перфектните мерки, които момичетата около нея имали. Те ѝ се присмивали, че е дебела, но в един момент тя спряла да се влияе от думите им и осъзнала, че щастието не идва от „това, което купуваме, носим на себе си или начина, по който изглеждаме“.

Баща ѝ я вдъхновява да живее по-здравословно

Не си мислете, че като е по-пълничка и има чудесна работа, моделът се храни с каквото ѝ падне. През последните години тя се стреми към по-здравословния начин на живот и един от най-близките ѝ в живота я мотивира за това.

Като по-млада Кътлър се състезава като професионален футболист, като за да има енергия, яде много месо. Тогава баща ѝ Мичъл е диагностициран с диабет и рак на простатата в напреднала фаза. Въпреки предупрежденията на лекарите, той се подлага на 3-месечен детокс, като приема само сокове, с което подобрява състоянието си. Оттогава не само дъщеря му, а и всички техни близки, започват да се хранят и живеят по принципите на уелнеса.

Днес Али Тейт Кътлър се храни изцяло с веганска храна и често включва сокове от плодове и зеленчуци в менюто си, за да се пречисти от токсините и да се чувства по-свежа и енергична.

За да научава най-актуалните уелнес трендове, пищната жена чете доста медицинска литература и списания. Поне веднъж годишно тя и родителите ѝ правят 8-дневен пост със сокове. Пие и вода с лимон на гладно всяка сутрин. Препоръчва и прясно изцедения сок от целина, в който добавя и малко ябълка.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари