IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Синди Крауфорд и 13-те ѝ най-добри модни визии

5 юни 2021 15 00

Моделката се връща назад до 1989 година

Снимка: Getty

През последните няколко седмици името на Синди Крауфорд не излиза от медийното пространство. Въпреки че вече не се разхожда по модните подиуми, 55-годишната моделка все пак има какво още да покаже на света. Видяхме я на корицата на бразилския Vogue, а след това името ѝ беше споменато и от дъщеря ѝ Кая, която пък направи първата си соло корица за американския Vogue. 19-годишната Гербер сподели за няколко трика, които е научила от известната си майка.

Но поводите за радост на Синди не спират дотук. Тя се появи в специалния епизод на „Приятели“, носейки известните кожени панталони на Рос (Дейвид Шуимър). Спокойно можем да кажем, че те стояха много по-добре на Крауфорд, отколкото на г-н Гелър. През уикенда пък звездата отпразнува и 23 години брак със съпруга си Ранди Гербер, споделяйки снимка от „магическата“ им сватба.

След като е в центъра на вниманието от няколко седмици, Синди съвсем разбираемо беше избрана от модната библия Vogue за гост в една от популярните им рубрики. В серия от видеа известни личности разказват за живота си в модата и разкриват най-емблематичните си визии. Крауфорд с охота разказва на хората кои са най-любимите ѝ тоалети, връщайки се назад чак до 1989 година.

Звездата започва пътуването си по модната алея, спомняйки си дните, в които е водеща на шоуто House of Style по телевизия MTV в края на 80-те години. Предаването изведе на преден план нейните възможности да превръща дори най-обикновения тоалет в модно становище и да накара хиляди млади момичета да искат да се обличат по същия начин. „Когато започнах да водя House of Style нямах стилист. В първия ден на снимките донесох моя рокля от Azzedine Alaïa и кожено яке“, споделя Крауфорд във видеото.

Създаването на собствен стил продължава и през 90-те години, когато моделката често се облича сама за червения килим. През 1991 година, по време на наградите „Оскар“, тя носи червена рокля на Versace, която се помни и до днес. Интересното е, че Крауфорд признава, че по онова време появата на червения килим не се приемала толкова сериозно, колкото сега. Въпреки това, тя винаги е била една от най-добре облечените звезди и това е забелязвано от фотографите, които постоянно насочвали апаратите си към нея.

Вроденото ѝ чувство за стил си проличава дори и в търговските ѝ проекти. Крауфорд носи собствени дънки в емблематичната си реклама на Pepsi по време на Супербол през 1992 година. „Отидох на снимачната площадка с мои дънки и всички много ги харесаха. Само направихме няколко промени в дизайна и заснехме рекламата“, казва звездата пред Vogue.

След години в модния бизнес, Синди няма как да пропусне и някои от най-запомнящите се нейни визии на подиума. Един от спомените, които веднага изникват в ума ѝ, е шоуто на Versace през 1993 година, когато тя излиза с колежките си Кристи Търлингтън, Наоми Кембъл и Линда Еванджелиста. Четирите дами дефилират под звуците на „Freedom“ на Джордж Майкъл, като по-късно участват и във видеоклипа към песента.

„Това беше един от онези моменти, когато музиката, поп културата и модата се събраха по супер магически начин“, казва Крауфорд. Допълва, че дизайнерът Джани Версаче е човекът, отговорен за възхода на супермоделите. Звездата пази и добри спомени от снимките с известни модни фотографи като Стивън Майсъл и Хелмут Нютън. „Хелмут ще ви създаде история докато се опитва да ви снима, за да ви накара да влезете в роля“, спомня си Синди.

Що се отнася до по-новите модни стилове, Крауфорд споделя, че обича да се облича заедно с дъщеря си Кая и двете да се разходят по червения килим. Когато Гербер получава наградата за модел на годината през 2018 година, тя носи сребърна рокля на Alexander McQueen и е придружавана от известната си майка, която пък носи шикозна черна рокля на Marchesa.

„В тази вечер исках просто да съм майката на Кая, а не Синди Крауфорд“, казва моделката относно по-семплия си тоалет. Допълва, че никога не е искала да се състезава със 17-годишната си дъщеря и затова не е дала и повод на медиите да пишат подобни неща. Това, което иска да посъветва двете си деца – Кая и Пресли – е да бъдат винаги навреме на работа, да са подготвени за ангажиментите си и да не стоят толкова дълго пред телефона.

Какво още споделя Синди Крауфорд за дните си на модел вижте във видеото по-долу.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари