IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Стилът на първата дама: Джил Байдън на игрите в Токио

26 юли 2021 16 30

Съпругата на Джо Байдън подкрепи плувния и баскетболния отбор на САЩ

Снимка: Getty Images

Джил Байдън остави Белия дом, за да замине за Токио, където се провеждат летните Олимпийски игри. Събитието беше насрочено за 2020 година, но беше отменено заради пандемията от коронавирус. В момента в Япония се спазват стриктни мерки за сигурност, като олимпийците нямат право да напускат спортното селище, подлагат се на тестове преди всяка тренировка и състезание, носенето на маски е задължително, а контактите са сведени до минимум. 

Все пак г-жа Байдън успя да влезе в Токио, благодарение на ваксинацията си и отрицателен тест за коронавирус. За първото си самостоятелно пътуване като първа дама на САЩ, тя избра няколко тоалета, с които да подкрепи представителите на страната си. Първоначално Байдън облече миди бяла рокля с черни точки, допълнена с черен клъч и черни токчета. Спазвайки протокола, тя носеше черна предпазна маска с малък американски флаг, завършвайки визията си с дълго перлено колие. 

Джил Байдън

Снимка: Getty Images

Въпреки продължаващата пандемия и няколко положителни теста на олимпийци, Джил Байдън не се отказа от пътуването си. "Няма промяна в плановете на г-жа Байдън. Президентът и първата дама смятат, че е важно да имат делегация, която е водена от най-високото ниво на администрацията. Затова тя очаква с нетърпение пътуването си", заяви секретарят на Белия дом Джен Псаки. 

Първата дама написа и отворено писмо до американските атлети, поздравявайки ги за страхотната работа, която са свършили досега. "Превръщането в олимпиец е рядко постижение в нормални времена, но вие го направихте по време на глобална пандемия. Вие завинаги ще останете част от елита, който е най-успешен в света", написа тя. Допълни, че цялата нация ще стиска палци за успеха на момичетата и момчетата в Токио и завинаги ще им бъде благодарна за това, което са й дали - шанс за обединение и възможност за несравнима радост. 

Малко по-късно след първата си поява, Джил Байдън беше забелязана на трибуните на две събития - баскетбол в стил 3х3 и плуване. Тя също така беше организирала парти в американското посолство за гледането на мача между Америка и Мексико в женския футболен турнир. За присъствието си на трибуните Байдън облече официален костюм от Ralph Lauren, който е част от колекцията за Олимпиадата. Първата дама имаше повод за празнуване, тъй като отборът на САЩ по баскетбол успя да победи този на Франция с 17-0. 

"Отидохме до нея и й благодарихме. Надяваме се, че се е насладила на мача, а тя ни каза, че се гордее с нас. Мисля, че я привклякохме към нашия спорт", каза баскетболната звезда Кейси Плум пред USA Today. 

След края на мача, г-жа Байдън се запъти към басейна, където аплодираше отбора по плуване. Явно първата дама носи късмет на олимпийците, тъй като голяма част от плувците на САЩ се класираха за полуфиналите и финалите. 

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари