IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пролетна мода: Какви якета да носим?

13 май 2022 16 30

Топло е, но не е толкова топло

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Сега, когато нашите приложения за времето редовно показват прогнозирани температури над 15 градуса, е време да се отървем от тези обемисти пухени палта и да ги заменим с нещо по-леко. За съжаление, топлото време е непостоянен приятел в този период на годината. Следобедите с къси ръкави често са притиснати между студените сутрини и вечери, а внезапният спад на градусите изисква някакъв източник на топлина. И точно тук влизат пролетните якета.

Ако се замислите, пролетните якета са основно есенни якета, само с по-ярка цветова палитра. Връхните дрехи, които най-често се срещат през този преходен период, включват леки дънкови якета и тренчкоти в бежов цвят, сака, блейзъри, бомбери и различни вариации от кожа. Те са лесни за обличане, модерни и функционални са, а и могат да бъдат комбинирани по безброй начини.

Въпреки че винаги ще имаме нашите любими дрехи, 2022 година идва със собствен набор от тенденции за пролетни якета, които се появяват в социалните мрежи и по модните подиуми. Например стилистката на знаменитостите Синди Конкрой в момента усеща бума на якета с преливащи шарки и контрастни нюанси, които допълнително повишават настроението ни.

Конрой казва пред InStyle, че сатенените слоеве стават доста популярни. Те придават един вид романтично бягство на гардероба ни, на който толкова дълго време са му липсвали ежедневните материи. „Ще видите копринено-сатенени якета на цветя, къс сатен и много други“, казва тя. Според нея, тази тенденция скоро ще превземе улиците като алтернатива на тренчкотите.

Ето какви якета да носите тази пролет

Късо яке

Поддържайки темата за намаляване на дрехите, които носим, късите якета се завръщат тази година. С покачването на температурите, намалява дължината на връхната ни дреха, като този вид е чудесен за променливото време. Късите якета осигуряват гъвкавост и предлагат възможността да бъдат лесно добавени към всяко облекло, което изберете – независимо дали искате да носите рокля или тениска.

Ветровки

Тенденцията за спортно развлечение процъфтява през 2022 година, прониквайки във всеки аспект от ежедневните ни стилове, включително нашите опции за якета. Разбира се, ветровките имат функционална цел извън тяхната спортна естетика.

„Тъй като пролетта може да предложи и лек дъжд, ветровката е основен елемент през сезона. Детайли като връзки, джобове, качулки и т. н. могат да направят тези якета задължителна покупка“, казват Кристина и Тереза Джейд пред InStyle.

Блейзъри

В наши дни всичко, което покрива раменете и има копче или цип, може да се счита за връхна дреха, като това включва и любимия на голяма част от дамите блейзър. Кристина и Тереза разкриват, че виждат все по-различни модели на блейзъри, включително с по-широки ръкави и дори изрязани версии без ръкави. Този вид горна дреха печели и с това, че е лек, адаптивен и може да се впише чудесно в пролетното променливо време.

Тренчкот

Тенденцията на тренчкотите цъфти като пролетни цветя, като много марки започнаха да предлагат класически стилове, които винаги са на мода. Емблематичното яке е типична дреха за пролетта и се очаква да остане такава и през тази година. Също така не бързайте да го прибирате, когато настъпи лятото, тъй като тренчкотът може да се окаже полезен и в по-хладните плажни нощи.

Полупрозрачно яке

Ако смятате, че тенденцията при прозрачните материи се ограничава само до рокли, горнище и долнище, помислете отново. Конрой казва, че полупрозрачните палта се завръщат тази пролет, като всички стилове са страхотни възможности. Те постигат перфектния баланс между фината сексуалност и практичност.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари