IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Лятна мода: Ретро блузата, която отново е на върха

25 юни 2022 21 00

Тя може да се носи по всякакъв начин

Снимка: iStock

Снимка: iStock

От всички съмнителни неща, които носехме в края на 90-те и началото на 2000-те години, набръчканите блузи и ризи, известни още като дрехи с магически балончета или скрънчи блузи, определено бяха сред най-объркващите. Това бяха модели, които първоначално изглеждат, че биха паснали единствено на кукла, но всъщност се разширяват достатъчно, за да бъдат подходящи за възрастен човек.

Модата беше странна, но в същото време привлекателна и беше във всяка една гимназия през изминалите десетилетия. След като тази тенденция отшумя, тези ризи бавно се запътиха към магазините за втора употреба и накрая изчезнаха. Сега обаче те отново са на мода, присъединявайки се към редица други тенденции, които се завръщат от миналото.

Точно както големите дамски чанти и ретро роклите, набръчканите блузи и ризи отново се появиха по магазините. За това трябва да благодарим на редица модни марки, като Marine Serre и Fashion East, които включиха моделите в колекциите си за тази година. Постепенно любителите на ретро стила, започнаха да търсят все по-усърдно тези дрехи, успявайки да увеличат популярността им в социалните мрежи и онлайн магазините.

Според модни експерти, мехурестата текстура на тези дрехи добавя леко разнообразие към семпъл тоалет с къси панталони. Те също така смятат, че моделите ще си паснат добре със сатенена пола и блестящ чифт обеци, като визията е прекрасна за летните вечери край морето.

В наши дни все повече модни икони въвеждат този стил в гардероба си, доказвайки че причудливата тенденция наистина е във възход.

Ето няколко идеи за носене на ретро стила

С дънки

С дънкови къси панталони

С пола

С панталони

С гащеризон

С цветни аксесоари

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари