IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мода 2022: Какво носихме през годината?

29 декември 2022 18 00

Тенденциите, които можем да вземем с нас и в следващите 12 месеца

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Независимо дали сте живели през това десетилетие или само сте чували и гледали за него, 90-те години се превърнаха в голямо вдъхновение в последно време. Широките дънки, пухените елеци, дългите оперни ръкавици и какво ли още не, намериха място в модата, а тършуването из гардероба на мама и баба може би ни спестиха няколко обиколки в мола.

Социалната мрежа TikTok ни беше основният вдъхновител за модни тенденции през изминалата година, като там видяхме възраждането на стилове от 80-те, 90-те, та чак и от 60-те години. Първоначално ги смятахме за странни и нефункционални, но впоследствие разбрахме, че колелото на модата се върти с причина и всичко старо се превръща в ново.

Разбира се, носталгията по миналото не свършва с 2022 година, така че може съвсем спокойно да пренесете тези тенденции и в следващите 12 месеца. За да бъдете подготвени, ако вече не сте, ние събрахме някои от най-нашумелите стилове от изминалата година, за които сме сигурни, че ще ви свършат работа в първите месеци на новата.

Мода 2022: Какво носихме през годината

1. Чорапогащи с шарка

Един чорапогащник винаги е от полза, особено в студените месеци, когато трябва да носите рокля или пола. Изборът на правилен модел е също толкова важен, колкото и този на точен тоалет, така че обърнете му внимание.

През 2022 година се нагледахме на чорапогащите с шарка, които властваха през зимата. Те създават не само разнообразна визия, но също така напомнят на едно отминало десетилетие, в което на почит бяха диско музиката, по-свободното мислене и липсата на критики относно облеклото. Макар в днешно време тези три неща да са все по-рядко срещани, чорапогащите с шарка са отново на преден план.

2. Клинове

Клиновете се превърнаха в основна дреха по време на изолацията. Стоенето вкъщи ни накара да приберем дънките и панталоните дълбоко в гардероба, изваждайки на преден план широките долнища и спортните клинове. Така на хоризонта се появи една позабравена тенденция, която в миналото е била популярна по-скоро в спортните среди, но сега беше включена и в ежедневните тоалети.

Говорим за клиновете със стремена, превърнали се в емблема на модата от 90-те години. Моделът е чудесен за по-топлите месеци, когато носим ниски обувки и имаме нужда от прохлада. Спецификата на клина се крие в долната му част, чийто ластик трябва да остане под стъпалото. Може да го комбинирате с всичко – от овърсайз блуза до блейзър.

3. Чанти

Макар в по-голямата част от годината да се фокусираме върху това какви дрехи да носим, аксесоарите не са за подценяване. Все пак те са завършека на всяка визия и трябва да бъдат внимателно избирани и съчетавани.

През 2022 година видяхме различни модели чанти, от които да избираме, но един остана в съзнанието ни и смятаме да го вземем с нас и в следващата година. Говорим за дизайните с къса дръжка, които можем да носим на рамо или в ръката, без да се притесняваме, че дъното ще се удря в земята. Минималистичният стил все по-често се предпочита от модни експерти и инфлуенсъри, така че малката чанта за през рамо е идеалното решение за завършване на визията.

4. Рокля върху панталон

Още една модна тенденция, правеща своето завръщане от далечната 2000 година. Роклята върху панталон беше популяризирана още преди началото на пролетта, а съвсем наскоро Кейти Холмс избра комбинацията за появата си на червения килим. Тенденцията е перфектна за по-студеното време, тъй като по този начин можете хем да носите любимата си рокля, хем да не чувствате хлад.

5. Крайбрежна баба

Бързаме да кажем, че това не е обида за по-възрастните дами, а съвсем обикновен стил, който се хареса не само на нас, но и на много звезди по целия свят.

Тенденцията се зароди през пролетта на 2022 година, като вдъхновението идва от филмите на Нанси Майърс за онези безгрижни и спокойни романтични дни край морето. Свободно прилепнали копчета, неутрални и уютни кашмирени пуловери, памучни блузки на райета, шапки с широки периферии, удобни обувки. Това са само част от нещата, които да имате в гардероба си. И каквото и да си говорим, този стил е изключително практичен и комфортен за жени от различни възрасти.

6. Деним пола

Денимът е задължителен за всеки сезон, независимо под каква форма е. Дънковата пола пък е поредната модна тенденция, която се завърна с пълна сила през тази година и успя да привлече вниманието ни. Причината е, че дънковият плат отива на всякакви материи, може да се комбинира с почти всички цветове и е универсален за носене във всяка една среда.

За още новини от света на модата последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари